MAC OS CWK file към нещо за windows
имам един powerbook, който е на сумати години около 10. Искам да му изтегля всички файлове и да се отварят на някакъв офис microsfoft. open. Все тая. Сега са с разширение cwk - claris works. Искам да знам има ли как да се отворят към нормален word или каквото и да е?
Re:MAC OS CWK file към нещо за windows
Ако не те мързи да ги запишеш един по един във RTF формат, после можеш да си ги отваряш с MsOffice. Ама твърде е вероятно да имаш проблеми с кирилицата, че тя Mac OS, особено 7-8 версия, с която предполагам че си, са бая със собствено мнение относно нашия език.
Иначе с AbiWord + допълнителен плъгин, разправят, че можело да се отварят. /самият AbiWord e 5.63 MB /
нещо с този плъгин .. няма голяма разлика, нещо явно не правя като хората, но ще чета след малко. С кирилицата нещата са наред, но трябва да се види защо не е наред и другото
//добавено - сега намерих някакъв claris works for windows, но проблема сега е кирилицата, с какво може да се конвертира, имаше нещо преди с което го правех, но ... съм го забравил. Ако има някои идеи да казва.
не ми се изравя от гаража стария мак да правя файл, но гледам че в менюто на AbiWord на Файл>Отваряне долу в отметката files of type, присъства Claris Works/Apple Works 5
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
не ми се изравя от гаража стария мак да правя файл, но гледам че в менюто на AbiWord на Файл>Отваряне долу в отметката files of type, присъства Claris Works/Apple Works 5
то си е така, ама пак не го отваря, сега се чудя с кое да ги конвертирам всичките тези файлове, било то и един по един
Ако не ти е топ секретна информацията, метни един файл някъде, да го погледна и аз с едно око.
/ако искаш пиши на лична, да ти дам майл/