Йероглифи вместо субтитри
Здравейте.Къде може да е причината вместо субтитри на БГ да излизат странни знаци като йероглифи.Преинсталирах Вина,качих нов КМПлейър,влизах в контрол панела в регионалните настройки.Не става.Някъде бъркам,не знам къде.
Интересно е,че когато свалям субтитри в RAR,деархивирам ги,отварям с NOTEPAD и едното съобщение READ ME,където молят да не се качват в други сайтове,го чета нормално на БГ,а файла със субтитрите не се чете на БГ.Моля за помощ .
Re:Йероглифи вместо субтитри
причината е в плеъра,пробвай с друг медиа плеър класик например и няма да има проблем, при мен един и същ филм на друг плеър неро също дава иероглифи за разлика от другият плеър
Две неща направи:
Първо:
Виж си плейъра, някъде има настройки за субтитрите. Fonts, Encoding, Character Set, нещо такова търси и го направи на Cyrilic или Windows 1251.
Не ползвам този плейър, затова не мога да ти кажа точно къде се намират тези настройки.
Второ:
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Какво правя аз.
Ще използвам темата и за да се оплача де, както и как решавам проблема.
Ако някой има по добри и бързи решения са добре дошли.
Свалям си да кажем субтитрите. Откъдето и да е. От места, където никой не се оплаква от субтитрите, което ще рече, че проблема е при мен.
Windows Vista Ultimate, Notepad, локализация България, перфектно работеща кирилица, никакви лайна преди това.
Нямам представа с какъв енкодинг са, но при мен винаги са на "маймуни".
Та ...
Отварям ги в Notepad, Copy All
Отварям Microsoft Word [2007 Enterprise]
Paste
Save As xxxxxxx.htm
Отварям xxxxxxx.htm във Firefox, маймуни
View > Character Encoding > Windows 1251 [всичко е наред с кирилицата]
Copy All
Paste във файла със субтитрите, на мястото на маймуните
Save As xxxxxxxx.sub или srt, но в UTF-8 енкодинг.
И всичко е наред после.
Версията на Word не е от значение, мисля, че браузъра също.
Аз го правя с тях, защото такива имам инсталирани, но ти си ползвай версиите каквито имаш.
Когато изпълниш и двете неща, а може би само първото, всичко ще е наред.
control panel -> regional and language settings
unicode programs -> bulgarian
FearMe-голямо благодарско,стана точно както си писал.Добре,че беше ти,че дъщерята ми се беше качила на главата с тоя нейния лаптоп. :Drinks: