Проблем с архив. Може ли да се оправи ?
Направих саморазархивиращ се архив ( EXE fail) на една папка. Архива стана малко над 4 ГБ като иконката му се промени и стана бял правоъгълник. Сега като го стартирам ми казва, че е невалидна Win 32 application. Ако го отворя с винрар си се отваря нормално.... Възможно ли е да се оправи и ако ДА ... Как ? С ВинХР_СР3 съм.
Благодаря на отзовалите се.
Re:Проблем с архив. Може ли да се оправи ?
принципно всеки съвременен архиватор си има "test and repair", така че първо би могъл да пробваш това
понякога по необясними причини на един windows един архив не иска да се отваря/изпълнява, а на друг комп става. случвало ми се е на мен, като причината остана неизяснена
да разбираме ли, че повторното създаване на архива е невъзможно? аз лично бих го направил пак....
Архивирането трае към 5 ч. и това ме възпира... Сега направих друг архив пак над 4 ГБ на друга папка и се получи пак същата иконка и същата грешка.... Пробвах с по-малка по съдържание папка и проблем няма...
Файловата система на харддиска каква е FAT32 или NTFS? FAT32 има ограничение на единичен файл до 4GB и най-вероятно затова не прави архива коректно.
Всички дискове са ми на NTFS. При проверка на архивите няма грешки и отваряйки ги с Винрар се разархивират нормално... Грешката се получава когато опитвам да ги стартирам за да се разархивират.
Try this:
http://www.izarc.org/
Report results
колко голям dictionary задаваш? 4096 или по-малко?
за fat32 не попитах, защото не допуснах, че би недогледал нещо толкова всеизвестно ;)
Това дава winrar при мен като направи архива. Излиза, че проблема е от самият windows.
Too large SFX archive. Windows cannot run the executable file exceeding 4 GB.
Не знам дали при windows7 e оправено.
Ако трябва задължително да се саморазархивира архива може да се направи като се сложи split to volumes на 2GB например и няма да има проблеми, но ще е разделен на 2-3 файла.
Ами не го прави саморазархивиращ се.