Explorer не отваря интернет страници
Здравейте. Имам следния проблем, имам интернет, но не ми се отварят интернет страниците- дава ми грешка. Намерих решение на проблема като си връщам настройките на компютъра (System Restore), но след 2 дена проблема отново е на лице. Бихте ли ми казали някакво решение на проблема.
Компютърът ми е DELL INSPIRON 1525, Windows Vista.
Благодаря Ви.
П.С. Сега инсталирах Mozilla Firefox и тя не зарежда страници.
Re:Explorer не отваря интернет страници
всеки път точно след 2 дена ли се проявява?
някакви updates на windows-а да слагаш междувременно?
за вируси проверявал ли си се?
кофти конфигуриран firewall?
интернет ясно, но торенти теглиш ли (или каквото и да било)?
icq/skype имаш ли по времето, когато не ти се отварят страниците?
Да имам Skype, да мога да тегля торенти. Ами аз съм с оригинален Windows Vista и той сам се update- ва. Не съм бутал настройки на Firewall. Да на цикъл от 2 дена и отново става това.
ако си на бтк не се кахъри - и аз имам проблем с DNS-ите им :)
ако си на някой друг доставчик - пак в това е проблема ( с поне 90% сигурност :) )
не знам на какво се дължи, но напоследък гореспоменатите им DNS-и се сриват почти всеки ден (или по някаква причина модемът ги губи), в резултат на което всичко се тегли, работят и месинджърите, но страници не се отварят. аз си "решавам" проблема с рестарт на модема
Следващият път когато се случи, опитай с http://195.230.2.165/index.php/topic,40488.0.html
Ако се отвори, значи действително имаш проблем с транслирането на домейните.
P.S. Маркирай си го сега, че след това няма да го намериш :)
а с друг браузер как е? Примерно с FireFox
Попринцип да, на БТК съм, но на другият компютър няма проблеми. А и в момента съм се вързал към Wi Fi мрежа в интерес на истината незнам тя към кой доставчик е и проблма отново ди го има.
Ами да и с Fire Fox не се отварят. Дори днес го заредих за пръв път и изобщо нр отваря нищо, докато в момента с Explorer мога да отваря страници- докато не са минали 2- та дена :) .