Идеи относно Data Starage
Имам следната задача. Няколко стотин папки да се сканират и подредят, така че лесно да се намира нужният документ, който ще е или jpg или pdf. Може и нещо друго, но няма да е в нормален текстови файл. Изискванията са влизането да става чрез парола и съответно потребителски име. Като всеки потребител има достъп до определени папки. Иска ми се да може да се направи и критерий за търсене. Като всяка папка или файл ще имам определени тагове.
Приемам абсолютно всякакви предложение като се започне от мощност на компютъра, ОС и т.н.
За сега идеите са ми с freenas, но ако някои се е занимавал с нещо подобно да каже как се е справил.
Re:Идеи относно Data Starage
Windows Server 2003 / Domain Controller / Sharing / Permissions ;)
Групираш потребителите и така всеки ще има достъп до определени папки.
За мощност на компютъра не знам, ама за мрежата не е зле да си помислиш че ако се заровят 20-30 човека да тръсят по папките, ще ти трябва Bandwidth ... освен това не е зле да уточниш има ли някакви сървъри и какви и колко са те, както и колко потребители се предполага че ще ровят по сториджа в няй ужасният сценарии(20-30 човека едновременно?) ...
като натоварване не очаквам да е много максимум 5 човека е критичният случай на търсене, което ми се струва непостижимо направо. Целта е всичките принтирани факсове и всепоодбни документи да не стоят по папки и никой да не знае кое къде е и да се търси с часове. Просто да се сканират и да отидат в този сървър.
Май точно Архимедът ще свърши работа, въпреки че имат безкрайно грешната концепция да пъхат и образите на документите в базата. Но не е много бюджетно решение, де.
Е нямаш проблем тогава, един прост NAS ще свърши работа:
http://www.ardes.bg/Hard-drives-exte...+Storage-13419
хм-хм... базичка данни, която съдържа индекса, пътя до файла, и каквито пожелаеш атрибути. Веб интерфейс.