Бе с Windows съм, де толкова образование за Linux :). Дано да няма следваш "отлив"
Преглед за печат
Бе с Windows съм, де толкова образование за Linux :). Дано да няма следваш "отлив"
Ако се появи пак проблема, то тогава опитай дали и в "save mode" го има същия проблем. :)Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Втори човек ми дава този съвет, но след като премина проблема. Ще пробвам, ако пак стане така.
Такаа, днес пак съм за гъбиии :taz.
Точно преди коледа нов хард и преинсталация, явно няма връзка с компа :081:
При борене с такива засукани проблеми за мен е важно да се "опра" на нещо 100% сигурно.
В твоя случай трява да се тества хардуера и софтуера. По-лесно е да се снабдиш с коректно работещ софтуер, имам в предвид liveCD с Linux или Windows - изборът е голям...
Ако проблемът го няма - ясно е, че е си за хардуерен тест...
Обратно - ако и с хубава ОС го има, значи е хардуера.Цитат:
Първоначално публикувано от emos
Но нали проблемът се появява случайно и само понякога.
Ако при даден тест всичко изглежда наред, как ще различи дали е временното затишие, или е напипал корена?
Добре де - хардуер, софтуер - аз съм прост машинен инджинер! Не е ли правилно да включим и нета?
В някои форуми не мога да пратя и 5 думи. И преди, и сега.
Погледни го от хубавата страна - точно сега е удобният момент да тестваш :)
Така де, пробва ли как се държи в SafeMode?
А също и да си провериш загубата на пакети по начина, който казва MitkoS.
А също и съвета на emos. Може например да опиташ да изтеглиш от тук:
http://hotfile.com/dl/18271170/551c3...v10.1.rar.html
Ми не можах да вляза в SafeMode - замръзва на Start Windows normally и не помръдва с никой клавиш, освен с Reset :016:
Това замръзване съм го срещал при Windows, омазан от вирус...
Ами хайде да заредиш liveLinux - Ubuntu 9.10 го има и по дисковете към списанията и кажи какво става - така ще се елиминира хардуера!
По въпроса за интернета - попитай администратора на доставчика ти дали е предприел специални спрямо теб мерки, като следене за макс. дължина на данните, изпращани към определен сайт и др. под., обясняващи ситуацията ти... :081:
Доставчика е БТК, лошото е, че нямам време. За Linux-а не съм сигурен, че мога сам
Здравейте,
днес се прибирам и виждам, че всичко лети! Там, където вчера не можех изобщо да пращам, днес минава на момента, докато го пусна! Луда работа, нищо не съм правил.
Това да влезеш в Safe Mode, можеш ли отново да го пробваш сега в момента когато "всичко лети" !?Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Ще спести доста гадаене при следващия отлив.
Става въпрос дали ще успееш да пуснеш Safe Mode или пак ще трябва Reset.
А това за смяната на диска и преинсталацията ...
Какъв му беше проблема на предишния диск ?
Имам едно подозрение за лош захранваш блок та затова питам. Тъкмо си говорим в една друга тема за изтекли кондензатори в захранващ блок.
Що не вземеш една отверка и да провериш - няма да те затрудни особено, нали си машинен инджинер. Сваляш капака на захранващия блок и гледаш всичките кондензатори - отгоре капака на цилиндъра трябва да е абсолютно плосък и равен. Двата големи кондензатора не ги гледай, става въпрос за тези при многото жици и тези около радиаторите на транзисторите. ... По абсолютно същия "плосък" начин трябва да изглеждат и по дънната платка - погледни ги тях.
А също така, ако имаш разни USB-устройства, виж дали проблема изчезва ако им откачиш USB-кабела (откъм страната на компютъра). Става въпрос за дефектни USB-кабели, които дават накъсо 5-те волта и съответно могат да се случват всякакви странни неща.