-   Говор  Трябва ми програма която може да изговаря въведен текст.

Знам че има много такива но те са предимно на на английски т.е. приказват на английски, а на мен ми трябва такава на български.

Навремето имаше такава за Правец-82 но за сегашните компове не успях да намеря.

Благодаря предварително!

-   Говор  Попитай още веднъж ако искаш. 

-   Говор  имаше една, правят я за съюза на слепите, ако ти трябва много може да ги издириш и да питаш там... 

-   Говор  на правец-82 с вибриращата намотка малко трудно може да е имало.... 

-   Говор  Имаше я ... "Talk" се казваше.. на Борислав Захариев...

Човека може да има и нова разработка за PC [:)]

-   Говор  Правец-82 беше много добра машина въпреки "вибриращата си намотка" и 48К РАМ 

-   Говор  аз съм бил щастлив ползвател на правец-8с, 8d и 8m... спор няма, още повече и удоволствието да имаш 2 dos-а на една дискета, да я резнеш и да я ползваш и от обратната страна,... [:D] 

-   Говор  microsoft izdavaha prez 97,99 misla "microsoft Talk It" no e na english na bg nikoi ne e razrabotil o6te 

-   Говор  ;-))) а някой де е вадил контролера за флопито при включен правец ? Имаше голям недостиг, и като заредиш някоя игра на 1 РС и другите искаха... 

-   Говор  talk it вярно беше голям майтап, защото като напишеш на латиница български текст и тя го изкара с английско произношение се скъсваш да се смееш. 

-   Говор  Правеца го използвах единствено да играя на каратека и имаше една конан варварина беше много интересна[^]

Направо си бях забравил спомените от първия ми компютър.След година игри го смених за правец 16

Правец rulzzz [:D] (за времето си де :))

-   Говор  Доколкото знам в ВинХР има такава функция, но е доста дървена. Намира се в контрол панел/спийч.

И с нея стават бъзиците за който говорите :)