excel - добавяне на стойност към адреса на клетката?
Здравейте, трябва ми една такава шукарийка - в една клетка , примерно А1 имам число. Искам в друга клетка това число да се добави към номера на реда, нещо като =В(6+А1) ама нещо не мога да намеря подходяща функцийка. Ако някой знае да сподели Please!
Re:excel - добавяне на стойност към адреса на клетката?
"=CHAR(COLUMN(A1)+64)" ще върне символа на колоната в A1. Разбира се работи само до колоната Z.
"=ROW(A1)" ще върне номера на реда на A1.
Не ми върши работа. В дадена клетка имам например "=А1", искам към номера на реда да добавям число стойноста на което е в друга клетка и по този начин да се адресира.
Доколкото разбирам искаш динамична референция, т.е. в една клетка да задаваш адрес на друга, която да ползваш.
Ако е така, можеш да ползваш INDIRECT - http://www.cpearson.com/excel/indirect.htm
Точно това но не става моята работа, ще пробвам с Indirect
So, what you need, it seems, is a formula that writes itself so that when it initially calculates it produces the right "characters" in the formula string or text of the formula and THEN it does the calculation based on that. If that is the case then EXCEL will not allow for such dynamic formulas.
Try using the INDIRECT function; it might help.
нещо като =ROW(B6)+A1 ?
и за какво ти трябва? ако просто искаш да достигнеш отместена клетка INDEX не върши ли работа? или OFFSET...
=INDIRECT("успех!CB"&5+A1) - това работи :), отмества ми номера на реда със стойността записана в клетка А1.
Сега се мъча с друго - искам да оцветя в червено областа клетки C6:DJ29 от работния лист които са със стойност 2 и жълто със стойност 0.
Мъча се с това VB но не ми се е налагало да се блъскам с него, ако някой ми драсне два - три реда ще съм благодарен :)
Благодаря, но не мога да се оправя и с двата критерия - тези с 2 да са червени а с 0 - зелени.
Като отвориш Conditional Formatting имаш бутон Add - с него можеш да добавяш ново условие с ново форматиране, т.е. първото ти е Cell value equals 2 го правиш червено, а второто Cell value equals 0 - зелено.