-
съвет инсталатор
Здравейте,
Как мога да направя инсталатор ?
Целта ми е той да инсталира две-три приложения + някой друг драйвер
и примерно ако може да изпълнява отделно редове в command prompt.
Никога не съм правил подобно нещо, а се чудя дали мога да реализирам подобен пакет.
Поздрави !
-
Re:съвет инсталатор
Това под Windows ли? За драйвери не е ли по-добре да си ги вградиш с nLite в инсталационния OS? И какви програми искаш да инсталираш ? Питам защото те си идват със собствен инсталатор и някои от тях не подържат swiches за примерно тихо инсталиране и т.н.
Дай малко повече инфо отностно идеята ти , защото не ми става много ясно .
-
Да под Уиндоус.
При това се чудя как да разграничава х86/х64 ХП или 7.
Нлайт не е вариант, искам да бъде пакет, който допълнително се пуска към Уиндоусите.
Дори и да няма тихо инсталиране, поне да ги вика - в смисъл да ги показва на екрана.
Идеята е да се инсталират драйвери за две-три устройства /с толкова видове работим/ усб донгъли
наред с тях /няма значение, кое първо, второ трето/ един софтуер, който служи да се гледа нещо на тях
не съм много запознат. А за команд промпта питах, защото ако трябва да се направи някаква настройка по Уиндоус
примерно да се вкара сайт в тръстед зона, или да се регистрира .длл файл да се мъча да го направя пред промпта.
В смисъл команд промпта ми е за допълнителни настройки ако има нужда от тях.
-
Разгледай Inno Setup и NSIS.
-
nsis това, което уинамп ползваха - мъка ми се видя
цъкам другото, но все пак ако някой знае нещо по въпроса или пример....
-
Inno Setup е лесен за работа, има и удобни редактори - Inno IDE, Inno Script Studio... разгледай допълнителните приложения.
-
нещо все на камък удрям
някой би ли се навил дори ремут хелп да направим нещо :-)