Total Media Theatre5 и Windows7SP1 x64 проблем
След смяна на Windows7 32битов с Windows 7 SP1 x64 се получи следният ПРОБЛЕМ (видео 10МБ).
Видео картата е GF 7600GS c последния наличен драйвер - 301.42. Пробвах и с по-стари - същата работа. Инсталирал съм и DirectX 9c.
Прави го на всички файлове които съм пробвал - avi, mpg, mp4, ts,... Звукът тръгва но картината - не - прозореца става черен и неактивен. Когато цъкна с мишката два пъти върху него премигва и преминава в "Full screen" , но прозорчето пак си стои същия размер на екрана. Версията на ТМТ5 е с последния ъпдейт 5.0.1.114
Инсталирах и dxwebsetup - сложи си някакви файлчета но ефект никакъв...
Същите файлове пуснати с КМплеар или WMP си вървят без проблем.
Някакви идеи?
Re:Total Media Theatre5 и Windows7SP1 x64 проблем
Проблема е в плеъра според мен. Дали несъвместимост, кодеци... Трабва да се пробва.
Пробвай първо с друг плеър VLC, ако при него нещата вървят, сложи кодеци к-лайт примерно, ако пак не върви остава да има някаква несъвместимост на плеъра, въпреки, че до сега не съм виждал такова нещо. Дори и 32-битовите плаъри си вървят безпроблемно...
Също може да побваш да го стартираш като администратор, да не би там да е проблема... Ама най-вероятно са кодеците...
Стартирал съм го като администратор - няма ефект.
За кодеци - не съм инсталирал никакви кодеци, освен тези които си вървят с уйндоуса и плеарите. КМплеара си ползва собствени кодеци и това обяснява донякъде че с него вървят, но WMP той ползва това което е в уйиндоуса... по същата логика не трябва ли ТМТ-то да ги ползва.
Всъщност той няма ли си собствени кодеци или трябва да му се инсталират допълнително?
След твоят "последен ъпдейт" има поне още два. Аз съм с версия 5.0.1.180.Platinum. от около месец и засега си работи перфектно. Предишната ми версия даваше подобен на описваният от теб проблем, просто защото софтуера при инсталацията си /без значение дали му позволяваш или забраняваш/ активира процес /извежда икона в системния трей/, който при всяко стартиране на плеара прави проверка, доколко твоят а версия е актуална спрямо тази на сайта им. Този ъъъ скенер е активен, дори и да махнеш отметката за автоматичен ъпдейт в меню настройки на плеара.
Колкото и банално да ти звучи, решението на проблема е супер елементарно.
Просто забраняваш в настройките на защитната стена да го пропуска.
Относно кодеците - Тотал медията, подобно на КМ плеара, който си има вече и 3Д версия, си има има всичко необходимо в инсталационният пакет.
Цитат:
Просто забраняваш в настройките на защитната стена да го пропуска.
Аз направо мрежата му спрях, но ефекта е същия.
Дай линк към последния ъпдейт.
Не очаквах да искаш линк към Замунда, но както и де...
http://www.torenti.vlez.bg/?showpage=48474
Това със забраната в защитната стена работи при тази версия.
Веднага след чиста инсталация.
При старата версия, ако не ме лъже паметта, спирането на проверката не решаваше проблема.
В замунда последната версия на Platinum версията е 5.0.1.80 ot 2010-12-01 a тази която аз ползвам е 5.0.1.114 от 2011-11-02
Колега, един от двама ни явно недовижда. :wink:
Arcsoft.TotalMedia.Theatre.v5.0.1.180.Platinum.Retail.WinAll.Incl.Patch.READ.NFO-FreeCoder.torrent
Не знам колега :) при мен търсачката не намира токова нещо
[img width=800 height=218]http://pat.rutil.net/Forum/TMT5.JPG[/img]
[img width=800 height=301]http://pat.rutil.net/Forum/TMT5_2.JPG[/img]
УРЛ :)
Не съм го проверил, просто го хванах от нета!
Май тр. да си припомня правилата, че не помня можеше ли такива URL да се пускат!?
Мисля, че не е точно конкретизирано, но ако сметнете, че е в нарушение, да бъде изтрито!