Здравейте!
Някой има ли представа как да сумирам числата, които са в клетката А + тези, които са в клетката В и резултата да ми излиза в клетка С?
В случая в клетка С да ми се покаже резултата 48
Прикачен файл 10762
Преглед за печат
Здравейте!
Някой има ли представа как да сумирам числата, които са в клетката А + тези, които са в клетката В и резултата да ми излиза в клетка С?
В случая в клетка С да ми се покаже резултата 48
Прикачен файл 10762
Пишеш в C1:
=А1+B1 (ако числата са на първия ред)
Не става така, братле!
Ако има само по едно число в двете клетки го смята, но има ли в една от двете клетки почече от едно чесло - НЕ може го сметне.
Според мен няма друг начин, освен всяко число да е в отделна клетка и да се заложи във формула.
Нещо от сорта:
Прикачен файл 10763
А, sorry, предния път не ми зареди screenshot-a и не съм схванал за какво става дума.
Доколкото виждам, между цифрите има space? Ако е така, на първо четене се сещам за един леко левашки начин, който обаче май работи:
Натискаш CTRL + H, даваш в първото поле един интервал, а във второто запетая. След като ти замени празните интервали, избираш клетката и отиваш на Data -> Text to columns -> избираш Delimited -> Next -> слагаш отметка само на Comma -> Next -> Finish (Казвам ти ги на английски, понеже моят офис пакет не е на български).
Като резултат трябва да ти покаже всяко число от клетката в отделна такава. После вместо да събираш A1+B1+C1 + D1, можеш направо да напиеш в клетката, където искаш резултата =SUM(A1:D1)