Резултати от 1 до 2 от общо 2

Онлайн антивирусни скенери

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #1

    Онлайн антивирусни скенери

    Копирано 1:1 от друг форум, но мисля, че ще е полезно.

    Онлайн антивирусни скенери – те също вършат работа


    Едва ли трябва да се оспорва необходимостта от антивирусна защита на компютъра – рискът да прихванете някоя зараза от Интернет е прекалено голям. Изборът от антивирусни пакети е доста голям, но компаниите предлагат и онлайн версии на своите програми. Именно за тях ще разгледаме в тази статия.

    Преди да пристъпим към обзора на онлайн антивирусите ще отбележим, че всичките те използват технологията Microsoft ActiveX и работят изключително в Internet Explorer и браузърите, използващи неговото ядро. Потребителите на Firefox или Opera ще трябва да използват за целта съответния плъгин.

    Kaspersky Online Scanner
    • Web сайт: http://www.kaspersky.ru/virusscanner
    В онлайн скенера на „Лаборатория Касперски“, потребителите на антивирусния пакет ще намерят много познати неща. При първото стартиране програмата инсталира свои компоненти в системата и автоматично обновява антивирусните бази, общият размер на които вече надвишава 10 МВ.
    Потребителят може сам да посочи обектите за проверка, да настрои сканиране на архиви и пощенски писма, както и да избере антивирусни бази – стандартни или разширени. Използването на последните предполага, че скенерът ще детектира не само вируси, троянски коне и червеи, но и разнообразни потенциално опасни приложения – програми за отдалечен достъп, рекламни и шпионски модули и т.н.
    Kaspersky Online Scanner не може да лекува заразените обекти и препоръчва да се използва стационарния антивирус Касперски (естествено, плетения). Опитните потребители ще могат да се възползват от вирусната енциклопедия и да изтрият опасния модул самостоятелно.

    Panda Nanoscan
    • Web сайт: http://www.nanoscan.com/
    Panda Nanoscan е образец за аскетичност и немногословност. При стартиране системата зарежда сканиращия модул с размер 400 КВ, около минута проверява нещо и незабавно издава присъда – заразен ли е компютърът или не. Няма нито отчет за анализираните обекти, нито някакви настройки.
    Panda Nanoscan е пас по отношение на заразените обекти и предлага да се използва антивирусът TotalScan, който впрочем също е онлайн (http://www.nanoscan.com/as/v1/principal.aspx).

    BitDefender Online Scanner
    • Web сайт: http://www.bitdefender.com/
    BitDefender Online Scanner е един наистина добър инструмент и умее да лекува заразени файлове, да дава отчет за извършените операции и да сканира стартовите сектори на дисковете. За водене на статистика относно вирусната активност, част от генерирания от програмата списък се изпраща в BitDefender, но според разработчиците, те не получават конфиденциална информация.
    BitDefender вече е с обновен интерфейс, взаимодейства с прокси сървъри и е по-удобна за използване. Компанията е доработила механизма за безопасност на програмата и се е погрижила за лекотата на антивируса в системата (съответната точка ще намерите в меню Tools на браузъра Internet Explorer). Ето на това му се вика грижа за потребителя!

    eTrust Antivirus Web Scanner
    • Web сайт: http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx
    Web скенерът на компанията CA без проблеми се стартира в браузъра Internet Explorer 4.0 и освен търсене на заразени обекти, може и да ги лекува. Програмата не притежава отделни настройки – потребителят може да зададе област за сканиране, да прегледа отчет за сканирането, да изтрие обречените файлове или да ги изпрати в антивирусната лаборатория за анализ от специалистите. Не трябва да се притеснявате относно актуалността на антивирусната база, тъй като eTrust Antivirus Web Scanner се обновява при всяко стартиране.
    Надеждността на eTrust Antivirus Web Scanner предизвиква сериозни съмнения. Във всеки случай, програмата не реагира на нарочно заразен с троянски кон файл. Разбира се, няма 100 % антивирусна защита, но все пак е неприятно.

    Symantec Virus Detection

    • Web сайт: http://security.symantec.com/
    Както можете да се досетите от названието, скенерът Symantec Virus Detection умее само да открива опасен код, но не може да лекува заразени файлове. Настройки онлайн програмата няма никакви, а търсенето на вирусите стават във всички дискове. Процесът е доста продължителен, затова се налага да почакате.
    Наблюдателните потребители навярно ще обърнат внимание на опцията Security Scan. Тя е предназначена за стартиране на Интернет услуга, правеща проверка на компютъра за уязвимости, които могат да бъдат използвани от хакери за отдалечен достъп до РС-то. Security Scan е подходящ инструмент за хората, които се грижат за своята информационна безопасност.

    McAfee FreeScan

    • Web сайт: http://us.mcafee.com/root/mfs/default.asp
    Главният коз на този онлайн скенер е използването на спечелилия много награди антивирусен интерфейс McAfee VirusScan. Програмата не притежава настройки, а при избор на област за сканиране можете да се спрете на целия диск С, папката My Documents или системната директория на Windows. Друго не ви и трябва.
    Web скенерът не може да обеззаразява инфектирани файлове. Затова пък с охота споделя информация за характеристиките на откритите във файловете вируси, а за тяхното отстраняване предлага да се възползвате от платените продукти на McAfee.

    PCPitstop Virus Scanner
    • Web сайт: http://www.pcpitstop.com/antivirus/AVLoad.asp
    Ако разгледате шарения интерфейс на PCPitstop Virus Scanner, ще откриете три бутона: Quick Scan, Full Scan и Custom Scan. Първият е предназначен за стартиране на така нареченото „бързо“ сканиране с анализ на стартираните в системата процеси, стартиращите сектори, системните файлове на Windows и My Documents. Вторият проверява директориите на диск С, а третият бутон проверява всеки достъпен диск или директория. Много полезен бутон.

    Freedom Online Virus Check
    • Web сайт: http://www.freedom.net/viruscenter/o...iruscheck.html
    Според описанието на сайта, в основата на Freedom Online Virus Check е заложен интерфейсът на антивирусния пакет F-Prot Professional. Могат да се сканират всякакви файлове, директории и дискове (включително мрежови). Скенерът не изисква настройки и притежава непретенциозен външен вид.

    MyV3
    • Web сайт: http://global.ahnlab.com/global/products/myv3.html
    Още един пълноценен борец против вредителите, разработен от южнокорейската компания AhnLab. Той работи само от браузъра и автоматично обновява своите бази при всяко стартиране. Програмата сканира секторите на твърдите дискове, проверява паметта, архивите и файловете, попаднали в зададената от потребителя област. За да се избягнат недоразумения, преди лекуване на заразени обекти, скенерът създава техни копия в специална изолирана папка „Карантина“.
    MyV3 работи под управлението на операционните системи Windows и Internet Explorer 5.01 и по-нов.

    Trend Micro HouseCall
    • Web сайт: http://housecall.trendmicro.com/
    Trend Micro HouseCall не само намира и лекува заразени файлове, но и извършва комплексна проверка на операционната система (Windows, Linux и Solaris) за различни уязвимости чрез сканиране на откритите портове и инсталираните в компютъра приложения. Освен с Internet Explorer, скенерът работи отлично и с Mozilla Firefox, което естествено е предимство пред всички останали онлайн антивируси.
    Използването на скенера става на три етапа. Отначало се избира област за проверка и се задават различни параметри на онлайн антивируса, след това компютърът се анализира и на третия етап се показват резултатите от сканирането и допълнителни инструкции за потребителя.


    Източник: pcworld.bg

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2015
    Мнения
    170
    #2

    Отговор: Онлайн антивирусни скенери

    Това е актуализирана версия за най-добрите онлайн антивирусни скенери в момента
    https://u-bg.blogspot.com/2014/05/to...i-skeneri.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 13
    Последно: 15-07-14, 12:19
  2. Антивирусни програми ...
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 19-09-06, 20:18
  3. Антивирусни Norton ?
    От SET_time във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 03-12-04, 12:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе