Софтуерен Multimedia Player с поддръжка на H.265
Моля да ми препоръчате софтуерен плеер с поддръжка на H.265, който ще се инсталира на 7 годишен PC с Win XP SP3! И ако има някакъв Codec Pack, който да се ползва с WMP10, още по добре. Второто е заради ограничения на един също пред пенсия служебен laptop.
До момента бях с архивни версии от 2012 на KMPlayer и XP Codec Pack (XCodec Pack сега) и нямах проблеми. Вчера инсталирах последните версии и се изненадах неприятно.
KMP 3.9.129 си инсталира разни софтуери, без да ме пита. Каквото усетих, го деинсталирах, ама не съм сигурен дали няма още неща. На всичкото отгоре при стартирането си извежда и допълнителен прозорец KMP Games. Освен, че постоянно вървят реклами, по никакъв начин не успях да го махна. Може да има чалъм, но аз не го открих.
С вградения в XCodec Pack 2.6.8 Media Player Classic Home Cinema пък не успях да изведа субтитрите извън изображението. Настройката Subtitles не ми е активна. На WMP пък субтитри въобще не извежда. Има някакви нови LAV и xy-VSFilter филтри, които са заменили DirectVobSub. С последния си правех безпроблемно настройките.
Отговор: Софтуерен Multimedia Player с поддръжка на H.265
Последните версии на Divx плеъра си поддържат H.265 , даже може да прекодираш с тях , но почти не съм го ползвал .