-
проблеми с HDD
АМИ направо ще си кажа какво направих - диска ми е разделен на две части C и D но си поиграх с една програма - Boot Star и явно съм прецакал mbr на D диска защото сега изобщо не се вижда а за
нещастие там имам около 5GB данни и програми
Как мога да се оправя за да не загубя данните си
Предварително благодаря
-
проблеми с HDD
на първо време стартирай "fdisk.exe"(ВНИМАТЕЛНО !)
т.е. - виж само каква информация ти дава(парт., лог устройства, ехт. дялове ...)
пък после ще го мислим
-
проблеми с HDD
Я да видим:
Имаш ли достъп до С: ако имаш влез в Уиндоуса и преинсталирай буут мениджъра и задай и D: да бъде визибъл. Аз ползвам boot magic незнам точно как стои въпроса с Boot Star, но ако искаш си сложи boot magic на С: и дай в адванс опциите D: да се вижда
Ако нямаш достъп до С: става по-сложно. Става и с fdisk обаче там трябва много да внимаваш !!!!! Имаш ли спасителни дискети на partition magic ili na boot magic ?
-
проблеми с HDD
ами f-diska вижда и двата дяла до с-то имам достъп отам си зарежда
системата - win98 но д-то не се вижда
нямам никакви rescue дискети
-
проблеми с HDD
сега, като се прибера в къщи ще ти изпратя подробни упътвания какво да правиш.
можеш да използваш времето да си дръпнеш "Partition Magic 8" + Crack - има го по родните "фриита" .
-
проблеми с HDD
Това с което си си играл може ли да ти е конвертирало д: във NTFS например?
-
проблеми с HDD
не е в NTFS - f-disk го вижда като FAT32
-
проблеми с HDD
ще говоря "наизуст"(още не съм се прибрал и нямам необх. програми под ръка)
значи:
освен за "инфо" - не изп. повече "fdisk" !
досега винаги информацията ми е отивала на "кино" с него.
За да е "валиден" един дял на ХДД-то - той трябва да има:
1. "партишън"
2. да е дефиниран като "логическо у-во"
3. да му е присвоена "буква"
сега ще ти дам линк за "дос" версия на "PM" , с който да опиташ да опр. проблема - но линка не съм го пробвал - може и да не тръгне..
http://www.data.bg/f.php?fid=1747237
давам ти го щото е малък
ама действай внимателно ! - ако не си сигурен какво правиш - викни приятел(което пак не е гаранция за успех)
пожелавам ти успех !
-
проблеми с HDD
Мисля, че проблема не е чак толкова голям ако си си играл <u>само</u> с boot мениджър, той не може да ти прецака партишъна, а само ти бърга в мастър буут рекорда.
Дръпни си партишън меджика и виж дали всичко с партишъните е наред
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
За да е "валиден" един дял на ХДД-то - той трябва да има:
1. "партишън"
2. да е дефиниран като "логическо у-во"
3. да му е присвоена "буква"
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Просто виж дали е наред и пак питай ако нещо не е както трябва НЕ се опитвай да правиш промени. Най-вероятно партишъна си е там и просто трябва да инсталираш някакъв boot мениджър препоръчвам ти boot magic и там в адванс опциите задай да се вижда D: когато си в С: не е трудно, но ако нещо не се ориентираш питай [:)]
успех[:)]
-
проблеми с HDD
Winternals disk manager or commander - zarejda se ot dos disketa, recover LOST VOLUMES,PARTITIONS and files/folders, ako ne moje da go nameri6 potursi si iz Internet nyakoi drug soft za LOST VOLUMES RECOVERY!
-
проблеми с HDD
A i da ne zabravya - ne si igrai s fdisk za6toto 6te si zagubi6 okon4atelno volume-to!
-
проблеми с HDD
За дакъсали с MBR има една команда. Стартираш от дискета и пишеш:
fdisk /mbr
Натискаш Enter.
Това трябва да ти възстанови мастър-буут-сектора до нормално стандартно положение (ако нямаш двоен буут или такива разни).
Ако не - чак тогава Партишън Маджик. Той е ако си си играл с партишъните, а не само с буут-сектора.
-
проблеми с HDD
А и не съм чул човек да има два MBR, та твоят да е на D:
Той е в самото начало на диска и Fdisk ще го възстанови с това:
C:\> fdisk /mbr [Enter]
Не влизай изобщо в таблицата на Fdisk. Само иди на С: и напиши това.
-
проблеми с HDD
/offtopic
Мерси,че използва линк към моя сайт чиито дизаин скоро ще направя като хората щото ме изнервя,просто нямам време.