колизия на SB с тунер pixel view pro???
Здр,знаещи и можещи пичове/ки.Имам следният проблем, който предполагам ще заинтересува и вас.Единия канал на вграден SB на дъно ASRock започна да "гъргори" и впоследствие изчезна.Аз го отписах и мислех че е дошло време за нова SB. След преинсталация на XP, обаче започна да "гъргори" и е на път да изчезне другия канал(без да пипам окабеляването!!!).Оказва се май че е колизия с нещо.Когато се консултирах с фирмата, в която е гаранцията, ми казаха , че след като махнат тунера нещата се оправят и затова не могат да ми сменят дъното.
Очаквам експертните ви мнения с интерес и благодарност!
добре щеше да беше казал поне с кой чипсет ти е дънцето - щото така инф. , която си дал е крайно недостатъчна.... ,
но все пак - виж си:
"Device Manager" за "чуденки" и "хиксчета" .
ако нямаш такива - пробай преинстал. на драйверите .
пробвай преинстал Win(Clean Install),
ако
това не помог. - тичай до фирмата и си търси правата по ЗЗП - преди да ти изтече гаранцията....
cpu- Duron 1200Mhz,
мисля че проблема с "чуденките" не е от влияние, щото в името на експериментите съм ги щракал яко, ама пак ще ги прегледам..
Я опитай да сложиш тунера на друг слот (минимум 3 трябва да имаш). Имах подобен проблем с Модем - преместих го от PCI 1 на PCI 3 и вече няма смущения в звука на вградената SB.
Това ми се струва мъдро решение, ама съм още в гаранция.А иначе в спецификацията на дъното пише, че трети слот споделя ресурси с нещо си,ама май не беше по звука, а по видеото.
Но знае ли човек?
иначе thanks!
пак не казваш какво ти е дъното...
най добре напиши тук каквото пише в гар. карта срещу "МВ" - ще е по-лесно да ти се помогне.
Е като ти е в гаранция РС значи и тунера ти е от фирмата продавач.Как може да ти дадът такъв отговор?!
имах такъв проблем и го оправих с драйвери. Ходих не знам каде в интернет и си изтеглих други драйвери за тунера. оттогава нямам никакъв проблем. Преди това като се пуснеше песен примерно и звучеше с ехо. пробвай - ще се оправи не е от дъното.
ами нагласи си прекъсванията ръчно, може и да помогне.
благодаря за съветите.
И аз си мисля че проблема е софтуерен, но засега нямам алтернативен драивер за вградената SB.Ще съм благодарен да ме насочите за такъв, щото намерих за VIA, но външна(PCI-ска).
А също не мога да се сетя откъде да бъзна прекъсванията.
Дъното е ASrock 7VM2 с чип VIA KM266