Минимизиран MS Outlook = CPU usage: 100%
  По една или друга причина ползвам MS Outlook 2002 (Win2K).

Забелязах, че като го минимизирам, процесора (P4) много се товари - отива на 100% и си стои там докато не максимизирам Outlook-a. Още по-странното е, че ако позлвам "Show desktop" (което пак го минимизира ... май) CPU-то си стои на 0%. Първоначално си мислех, че е от голям PST файл, но не е. Направих нов (празен) PST, разкачих голямия нацяло, но не се оправиха нещата. Някой да има разумно обяснение (+/- цяр, различен от смяната на клиента)?
  Цяр различен от смяната на клиента.... Преинсталацията му от друго копие. Нещо някъде е бъгаво. Но не обещавам, че не е и във уиндоуса и по - точно в експлорера. Виж кой е процесът, който ти гълта всички ресурси. Шоу десктоп не е минимизация в таскбара. Много вероятно Уиндоус или интернет експлорер да ти лапат ресурсите и тогава спасението са ред преинсталации, като започнеш от най - малката и стигнеш до тая на Уина....

Не съм чел скоро Саймънтек какво са писали. Но вирус е другото много вероятно. Ако имаш антивирусна, ъпдейтвай я постоянно и можеш профилактично да се минеш с едно Ad-Aware или Spyboot...

Успех. Но според мен това е проблем от бъгнато файлче....

//снадка

Oсвен туй... Човеко... Google it up :) Още първият резултат ми даде две възможни решения за самия Outlook - да създадеш нов профил и него да ползваш за програмата и да поправиш грешните и невалидни имена и адреси в профила ти. Освен това викат да си ъпдейтваш редовно програмката.

Отгоре на туй подобни случаи:

Outlook 2000 may use 100 percent CPU if you change the language on the taskbar.

И като цяло MSOffice Service Pack му е майката....
  D3BEPP,

Благодарности! Прав излезе. MS Office XP SP3 оправи проблема -  колкото и неочаквано да беше за мен.

//

тези в Google ги видях, НО бяха

или за Двупроцесорни машини (!) 

или за смяна на Lаnguage - което не е приемлив вариант, защото няма как да не го сменяш... + това е проблем на Outlook 2000, a не на 2002

Както и да е.. Оправи се. Благодаря ти пак!