-
Относно Dual channel DDR
Здравейте,
днес си сложих два модула DDR400 по 256Мб-както пише в книжката на дъното-единия на третия слот.
Въпроса ми е как да разбера дали наистина работи като Dual-channel?
Бихте ли препоръчали някои тестове за RAM-а
Защото резултата с 3DMark2003 почти не се промени спрямо преди,когато бях само с 256Мб
-
Относно Dual channel DDR
ами резултатът ти няма как да се подобри съществено, защото тестът зависи от паметта в слаба степен. разликата ще я забележиш в multitasking-a, т.е. когато alt-tab-ваш между различни приложения. или когато влизаш/излизаш в големи програми/игри.
а за това дали работи в dual режим - при стартирането на компа си пише. чукни пауза и ще го видиш
-
Относно Dual channel DDR
Благодаря за инфото.
Между другото как ги правиш тези 5659 точки на 3DMark 03?
Аз съм с Barton 2500+,nForce2,ATI Radeon 9600 128bit/256Mb,80GB WD и правя около 3500 точки при 800х600.
Изключваш ли нещо преди да тестваш-например антивирусна или други резидентни програми?
-
Относно Dual channel DDR
тези точки ги правя на cpu 2200 реални, което ще рече някъде към 2800+, а твоят barton 2500+ е на реални 1833. може би трябва да седна да го направя и на 2300 реални (>2900+), но трябва да пробвам на колко волтаж тръгваше така, а не ми се занимава. detonator-ът ми е на high quаlity, спирам разните резидентни, колкото да изкара чист тест.
пропускаш обаче един момент - 5900xt е доста над 9600, а освен това аз моята съм я й о/с. вярно, не много, но това е една от най-първите внесени в бг 5900xt и затова напълно отговаря на спецификациите си, т.е. преди да започнат да слагат по-бързи памети с цел повишаване на продажбите.
да ти кажа нещо важно - тестовете се правят винаги на default-а на 3d mark-a (1024*768), изключени fsaa и aniso. всичко друго е несравнимо, защото никой няма да си играе да прави тестове на твоите настройки.
-
Относно Dual channel DDR
Вярно е,че FX5900XT e над Radeon 9600,ночак пък толкова...
За процесора си прав.Аз не искам да го овърклоквам моя защото нямам опит в това,а и това ми е първия процесор на AMD.Намерих програма и за овърклок на видеото,но и там ме е страх да пипам.
На стандартните настройки на 3DMark 03 правя скромните 2400 точки.
Захванах се с тези тестове заради DOOM3-на High леко насича и ме дразни,но от друга страна FarCry върви на High без проблеми с включено AF