USB keyboard - настройка на BIOS
hi,
значи идеята е следната:
Възможно ли е с USB клавиатура да се влезе в BIOS?
Имам дъно на което са изгорели PS/2 портовете за клавиатура и мишка. Компютърът е зареждал нормално операционната система, и ако е била добавана USB клавиатура всичко е щяло да бъде ОК.
Обаче "майсторите" преди мен са се погрижили добре за системата и сега при BOOT BIOS иска F1 или F2, a дъното няма функция както някой за прескачане на грешката и boot на ОS.
Тъй като нямам под ръка USB keyboard, има ли смисъл да купя?
THANKS, RADO
Аз съм с Microsoft Wireless Opticl Desktop включена на usb порта и нямам проблем да влизам в биос-а с delete. Но имай предвид че опцията ми за usb клавиатура ми е включена в биос, не съм пробвал на изключена. Мисля че тя по подразбиране си е включена така че би трябвало да нямаш проблем.
Ако можеш вземи назаем една само да пробваш.
USB клавиатурата не е включена по подразбиране в BIOS.Първо трябва да се провери в BIOS дали се поддържа такава клавиатура и тогава (ако се поддържа) да се включи в USB-порт и да се разреши в BIOS.Аз съм с USB-клавиатура и нямам никакви проблеми с нея (включително и при промяна на опции в BIOS).
Благодаря за бързите отговори,
компа е P4 на 1700 ама сега не е пред мен и незнам какво точно е дъното, на година е, тъкмо му е свършила гаранцията.
Аз съм от Трявна и не успях да намеря USB клавитура вече месец.
Така, че купувам една, пък дано да му спестя на човека 70$ за ново дъно.
Ще работи, но трябва USB поддръжката да е включена.
Ще работи при всички положения.
Клавиатурата се изключва ако не е пусната в БИОС, едва след като почне да зарежда системата, тоест, след като мине bootscreen-a.
Всичките ми устрйства от този тип са на USB, никакви проблеми нямам.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ще работи при всички положения.
Клавиатурата се изключва ако не е пусната в БИОС, едва след като почне да зарежда системата, тоест, след като мине bootscreen-a.
Всичките ми устрйства от този тип са на USB, никакви проблеми нямам.
<div align="right">Originally posted by Кайсо*-*03/09/2004*:* 12:41:02</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
в такъв случай да си купува ли човека спокойно USB клавиатура?
питам щото имам 2-3 дъна с изгорели PS2 портове