Теаc W552E спря да работи със CD-RW !?!
Положението е следното - на 5 RW-та едно изтрие - останалите - Erasing failure... И това със различни марки дискове и на различни скорости, със различен софтуер и различни - quick или full erase.
Изобщо цялата работа става тука има - тука нема - сяга ще го изтрие ама след 10 минути - няма. То ясно че е боклук записвачката... ама какво да правя...набутах се...[xx(]
Имате ли идея как да позакърпя положението ? Някои имал ли е подобен проблем ? Дали с update на firmware-a може да се получи нещо ? Струва ли си да опитам?
Моята записвачка беше същата[}:)].
Започна да дава дефекти при запис и след известно време спря изобщо да записва и сега работи само като обикновенно CD.[}:)]
И моя така прави. Все още не се е скапал тотално. Като му сложа CD и 1 мин се мъчи, развърта , чегърта... докато го разпознае.
Ударих го един път в земята ама май не му стига[:D].
Май ще се наложи да го отворя и да видя дали няма да намеря някакво решение...макар че като се замислиш не си струва.
Оптиката май не му е хубава.
А едно време Teac бяха най-добрите...
Сега са ми последни в класаията. Даже имам обикновено CD (четачка) Teac....умряла работа...и то не струва
Обикновено почистване ще помогне за кратко време. Но щом е започнала да прави такива грижи, записвачката е за пенсиониране.
Същия проблем имам с прехвалената Yamaha CRW-F1.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И моя така прави. Все още не се е скапал тотално. Като му сложа CD и 1 мин се мъчи, развърта , чегърта... докато го разпознае.
Ударих го един път в земята ама май не му стига[:D].
Май ще се наложи да го отворя и да видя дали няма да намеря някакво решение...макар че като се замислиш не си струва.
Оптиката май не му е хубава.
А едно време Teac бяха най-добрите...
Сега са ми последни в класаията. Даже имам обикновено CD (четачка) Teac....умряла работа...и то не струва
<div align="right">Originally posted by ssi*-*24/09/2004*:* 11:33:03</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Същия проблем, правих й почистване ама не помогна особено. Засега записва без проблем със изключение на Metro Cash&Carry, тях въобще не ги разпознава че има такъв диск в у-вото или пък тръгва да ги записва и се преебават дисковете(, ама т'ва дискове ли са?).Update-вах й firmware-a до 1.14 - пак същото. Трудно/бавно разпознава дисковете. Давам й да записва с 52х ама го записва за около 4 мин. Изобщо Teac ми паднаха в очите, като марка.
Nякои модели на Теаc, включително и този имат проблем с изтриването на CD-RW-та. Toва не означава непременно че записвачката е за боклука. Ако не ти гори дисковете при запис то за сега проблем няма6. Бъга си е в самия модел и нищо не може да се направи.
А иначе наистина последните години Teac са под всякаква критика.
Чул съм обаче, че само лошите серии идват в BG, а качествените им продукти не прекрачват границите ни. Те са предназначени за други пазари. Това последното е непотвърдена информация !!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако не ти гори дисковете при запис то за сега проблем няма6.
<div align="right">Originally posted by g_velev*-*04/10/2004*:* 09:45:02</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Е как да не е проблем ?!?[}:)]
Това е все-едно да си купиш стерео-уредба cъc CD, касета и тунер, ама нехваща радио...[xx(]
Писах ти вече че това няма да го оправиш, понеже е тенденция при тези записвачки. Ако е в гаранция отиди да се разправя6 във фирмата, но ако не е- просто се примири с това. Не исках да те обидя просто това е положението!!
Упдейта на firmwаrе според мен няма да ре6и въпроса, а има реална възможност и ако даде гре6ка процеса цялото CD_RW да стане неизползваемо !!
Това е!!
Имал съм го този проблем.. има един софт. Gear, който много удачно трие всичко на full format. Не знам обаче дали фирмата съществува вече...
хехе, спомням си преди доста време ползвах тази програма с една двускоростна записвачка :-) Трябва да видя коя е последната й излязла версия и да пробвам с нея. Мерси за идеята :-)
И при мен въпросната записвачка на 6-тия месец започна да прави проблеми.Мислех ,че не записва както трябва а то се оказа,че четенето и било проблем понеже само на нея сд-та бяха прецакани с много грешки а на други устроиства си работеха перфектно.Върнах я в фирмата от която я бях взел.Докато чаках да ми напишат протокола за рекламация видях един доста голям кашон пълен до горе със същите бракувани записвачки.Смениха ми устройството без никакви възражения с TEAC 552G.Е това си е вече хубаво CDRW устройство което си е LiteON с надпис TEAC отпред.Поне с 2 см. е по късо от 552E,в пъти е по тихо и има доста по-добра конструкция на тавичката.Какъвто и диск да и сложа го записва без никакви проблеми.
Ако можете да си върнете СД-та го направете,ако не си вземете друг модел защото TEAC 552E не става за нищо.Щом е почнал да прави проблеми живота му е максимум 1 месец.Поне при мене така стана.
Аз съм с такъв модел от края на юли2003г. Засега няма проблеми да чукам на дърво.презаписваеми дискове ползвам само на Verbatim; Samsung ;TDK.Снощи писах 1 диск CD-RW" Nashuatec х 4-16" и го записа въпреки,че беше понадран.От Самсунга не съм доволен много.
На моята няма никакъв надпис по панела,има само лепенка на плоската часта на кутията за модел и е производство на Китай.С колежката ми заедно си ги купувахме и тя също няма проблеми.