Резултати от 1 до 5 от общо 5

Moже ли ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Moже ли ...

У дома имам 2 телевизора и апартамента е опасан с кабели от кабелната! Възможно ли е да бодна кабела от ТВ аута в сплитера накабелната и да си гледкам фим4е в спалнята?! Някой такива гимнастики правел ли е ако ДА как то4но г е направил или ако НЕ как да се направи ! ДАйде идеи ... Благодаря !

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Moже ли ...

Не можеш! ТВ out е по ниска честота, а кабелната по висока. Сплитера няма до го пропусне. Пусни си нов кабел от ТВ изход до ТВ вход и гледай на AV вход.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Moже ли ...

Дирекно в сплитера - НЕ, по причините споменати от Lupus. Но по принцип е възможно [8D]. Аз за такава цел (кодер) си ползвам видеото. Вкарвам нискочестотния сигнал в него и от "RF Out" (антенния изход) вземам изходния сигнал. Пускам го до където си искам по коаксиален кабел (75 Ома). Ако разтоянието ти е над 10-тина метра този начин ( по висока честота) даже е препоръчителен - има по малко смущения и затихване на сигнала. Този сигнал, вече можеш да пуснеш по сплитера, обаче там се появава друг проблем. (Не е задължително, но при мен се случи). На същата честота (канал) на която видеото ти изкарва сигнала, може да има програма (канал) от кабелната. И тогава се получава една боза..... , гледаш едновременно и двата канала [:O]. На някой видеота може да се променя честотата (канала) за изходния сигнал. От там при малко късмет този проблем може да се избегне. Но като знам колко нагъсто са каналите в кабелната телевизия (поне тази която аз съм гледал), вероятността за успех е малка. Проблема се решава, ако изключиш кабела на кабелната когато решиш да си пускаш филм по същото трасе.

Ако някой знае някакъв по-интелигентен начин - нека сподели! [B)]

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Moже ли ...

@Pat,

Отговора ти е точен, с което ми спести писането.[:D]

Само две уточнения:

1. От кабелния си оператор можеш да разбереш дали е оставена "дупка" между каналите за включване на видео. В нашия честотен план са предвидени два съседни канала в UHF банда за тази цел. Ако не, спасението е във външен модулатор за ниските (1-4) канали, които кабелните телевизии не ползват.

2. Смесването на сигнала от кабелната ТВ и този от RF out на видеото става най-лесно пак със сплитер, но обърнат обратно. На двата изхода се подават сигналите, а от входа се взема сумата от двата сигнала. Сплитерите имат свойството да са обратими.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Moже ли ...

@Lupus

Благодаря за уточненията, наистина не ги знаех! [^]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Moже ли ...
    От mxkolev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 23-09-04, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе