Видео картата или в нещо друго е проблема?
Напоследък като пусна компютъра зацепва само във VGA режим.В началото трябваше да загрее 15-20 минути за да се оправи за нормален режим сега му трябват поне 2-3 часа .Помислих че е от видео картата и я занесох в сервиза откъдето е купена.Казаха че е добре/ колко са я проверявали не знам/
Картата е VOODOO BANSHEE 16 MB
Някой имал ли е подобен проблем и възможно ли да е от нещо друго?
инсталирал си й driver-a, нали?
По описаните симптоми ми прилича на "заминаващ си" електролитен кондензатор. Най-вероятное да е на самата карта, но не е изключено и да е на дъното. Това лесно може да се провери като пробваш с друга какрта на твоя компютър, а твоята карта я сложиш на друг комп и да видиш как ще се държи там. Има още една възможна причина - захранването.
Всичко това го казвам, с уточнението, че приемаме монитора за изправен!
Просто нямам възможност да намеря друг компютър и друга карта.
Не може ли да се разбере по друг начин дали е от картата или от компютъра.
Стартирам XP-то в първоначален VGA режим и се появяват сини зелени и червени вертикални ивици.След 1-2 часа започват да се превръщат в точки и изчезват.След което си минавам в нормален режим.Всичко е добре до ново изключване на компютъра.
Сигурно е от картата.Преди много време и аз имах такава карта.Правеше ми подобни проблеми.В началото докато загрееше размазваше картината.Оправих я просто като си купих друга карта, а и не знам някой вече да използва 16МВ карта.Моят съвет е време е за upgrade.
Досега е работила безпроблемно.Възможно ли да е от драйвера тогава?
Ако досега е работила без проблеми с този драйвер и изведнъж вече не работи, значи сигурно проблема ти е хардуерен.Какъв драйвер използваш.Пробвай и по нов.Дейнсталирай го и сложи друг.
За XP не инсталирам допълнителни драйвери.Разпознава си я сам.
Трябва ли да търся други и откъде мога да намеря най-новите за
VOODOO BANSHEE ?
Да точно с VOODOO BANSHEE 16 MB имах такъв проблем :-)
Вентилатора е залепен за графичния процесор и по незнайна причина се държеше само на едното си ъгълче.
Виж да не се е разлепил.
Да беше отлепен но преди известно време.Преди да започне да прави проблеми.
Пробвах нови драйвери и пак е същото.
Като го залепи оправи ли се?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да беше отлепен но преди известно време.Преди да започне да прави проблеми.
Пробвах нови драйвери и пак е същото.
Като го залепи оправи ли се?
<div align="right">Originally posted by JIM*-*28/10/2004*:* 20:58:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да![:D]