Колко ток харчи реално един компютър с монитор
Купих си ампер клещи с които могат да се мерят ниски токове с разделителна способност 0.01 ампер. Рабира се едно от нещата който измерих беше компютъра с монитора. Оказа се че компа с монитора имат мощност около 220-230вата. Това е максумума. Само компа има мощност при маскимално натоварване около 140вата. Компа е с чип сет кт266а и 512мб рам, три диска (2х40ГБ и един 2.5гб), видео ГФ2 МХ200. Монитора е 19" ЛГ.
Имаше вече такава тема с много сметки и спорове. Защо не я издириш и да го пуснеш там. Така е извън контекста.[:D]
PS Да, ама е архивирана и заключена.
http://setcom.bg/news/forum/topic.as...TOPIC_ID=13346
Да, аз заради многото спорове и сметки я пуъснах темата, защото си спомням че всички даваха много пои високи мощности от реланите. Сега пак хвърлих едно око на темата, някой е писъл че минимума на един компютър били 150 вата и реално стигали до 200в. Е да мама не както казваше Петко Бучаров.
Като си го измерил, какъв е проблема, вече знаеш колко ток харчи.
преди няколко дена ми попадна една програмка, което изчисляваше точно това. за моя комп изчисли максимум малко под 400W...
доколко е вярно един господ знае, но пък грубата истина е, че съвременен комп с 250W захранване дори се случва да не пали, камо ли да се натовари
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">преди няколко дена ми попадна една програмка, което изчисляваше точно това. за моя комп изчисли максимум малко под 400W...
<div align="right">Originally posted by FearMe - 10/11/2004 : 14:32:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тшшш споделяй такива неща .. я ми я дай
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">преди няколко дена ми попадна една програмка, което изчисляваше точно това. за моя комп изчисли максимум малко под 400W...
доколко е вярно един господ знае, но пък грубата истина е, че съвременен комп с 250W захранване дори се случва да не пали, камо ли да се натовари
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*10/11/2004*:* 14:32:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Цялата работа е че 250В захранване като е натоварено повечко има големи пулсации и затова забива компа. Майката му е марково захранване, а колкото по голям запас има едно захранване толкова по добре.
сега ме хванахте натясно... откъде я теглих и къде се дяна.... ще я потърся пак
Fearme, не се стартира тази програма - дава че няма burner.dll
oops, sorry. тръгнах да качвам всичките файлове, но се заблях нанякъде и ето резултата [;)]. правилен линк:
http://fearme.hit.bg/PowerCalc/PowerCalc.ace
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">oops, sorry. тръгнах да качвам всичките файлове, но се заблях нанякъде и ето резултата [;)]. правилен линк:
http://fearme.hit.bg/PowerCalc/PowerCalc.ace
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*11/11/2004*:* 10:49:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
До колко може да се вярва.Мисля , че не може.Система с 2 харда,СД и СДRW a ми намира по 1 при детект..С в.карта G force 4 MX440. a ми показва ATI Radeon,като дам детект .С допълнителен вентилатор на големия хард 80 ка Макстор и допълнителен вентилатор на кутията ,професор Пентиум3 /1100МНz. И да консумира 157W peak 186 W просте не ми се вярва.
Много ли ти се вижда или малко. Според мен е много.
Абе много :))) при мен е 319W (359W Peak). И autodetect-a се справи доста добре. Само видеокартата не детектва и слага първата в списъка - Radeon 7500.