Имам въпрос за моята конфигурация.
Аз не разбирам почти нищо от хардуерната част на компютъра и за това искам да попитам седното- моята конфигурация е от сравнително старите и по нея съм правила някои подобрения ( смених видео картата, увеличих паметта, купих си още един HDD и т.н). Искам обаче да сменя дънната платка, процесора и RAMа, но искам да си запазя HDD. видео и саунд картата, CD-ROM и т.н.
Възможно ли е? Старите неща ще си паснат ли с новите?
в разумна граница е възможна. кажи какво точно имаш и ще ти кажем какво е възможно
отговора е ДА !
нещата, които си изброил/а могат да се използват с по-нови дъно+процесор+рам...
под въпрос е само звуковата карта, но само в случай, че е ISA стандарт
все пак, ако ще ъпгрейдваш до най-последно поколение компоненти - възможно е да отпадне видеокартата - предполагам, че е AGP, пък последните са PCI-E
Процесора ми е AMD Duron /700Mhz , 256MB RAM /от старите- 2 по 128MB/, видео картата ми е Radeon 9200-128MB, имам CD-ROM TEAC и записвачка LG и два HDD- 40 и 10 МВ но нямам представа каква ми е звуковата карта. Искам да сменя дъното, процесора и RAMа, за да могат да вървят новите игри, защото сега си е истинско мъчение да тръгне някоя от тях или въобще не стават.
например:
epox 8kda3j nforce3
a64 2800+
gforce 5700 / 5900xt / ati 9600
първите 2 са общо грубо около $220
видеото $100 / $160 / $150
по-евтино решение:
epox 8rda3
2700+
ati 9550
всичкото грубо около $230-240
за по-евтини варианти не си струва да се мисли. за по-скъпи - само кажи къде ти е тавана [:)]
Мерси за предложенията[:)]!
Какво ли не прави човек заради една игра. Надявам се да се вместя в рамките на не повече от $300![8D]
Май забравихте RAM паметта...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Май забравихте RAM паметта...
<div align="right">Originally posted by prt*-*07/04/2005*:* 17:35:41</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
не съм я включил просто защото не подлежи на избор - 512 mb е ~$60