Re: PC-to ми се изгася само
1. висока температура процесор и/или температура чипсет и/или температура видео чипсет.
2. нестабилно 12в от захранването и/или нестабилно захранване като цяло
3. кофти рам и/или добра рам, но несъвместима с дъното и/или с проблеми
4. кофти видео рам като цяло и/или кофти видео рам +/-т.2+/-т.1
5. кофти копие на играта и/или кофти видео драйвери
прояви въображение - локализирай по метода на изключването
ами...почни с това: бутни в биоса всичко на "setup default" или по добре "fail-safe", ще работи по-бавно но няма да се дъни от овърклокерски простотии. следи за температури ( с ръка или от биоса, веднага след като забие пускаш и гледаш, нормално в PC-health status), виж колко пише за 12в като макс ампераж и при първа възможност експериментирай с по мощно захранване....и т.н. виж си драйверите и ъпдейтни при възможност...пусни чек на паметта, издухай добре вентилаторите ако са мръсни, отвори кутията и работи така, насочи въздушна струя през отвора от домашен вентилатор и поиграй....почини малко, удари една бира с мастика, попсувай, махни единия рам модул, поиграй, попсувай, сложи го обратно, махни другия след това....пак попсувай* :punk: успех
е да ама как да локализирам проблема?
в момента в нас(софия) в стаята термометъра показва 34С...
естествено, че ще се гаси компа - даже трябва да се радваш, че се гаси...
всичките ми хардове без охлаждане* показват 52С(SMART)
:Drinks:
добавено
а пък, този P4 530J @ 3ghz......
сигурен съм, че е на 75-80С - просто отиди в BIOS след гасенето и провери CPU Temperature в Hardware Monitor...
:coolsmiley:
Цитат:
Първоначално публикувано от Zaphod B
в момента в нас(софия) в стаята термометъра показва 34С...
естествено, че ще се гаси компа - даже трябва да се радваш, че се гаси...
всичките ми хардове без охлаждане* показват 52С(SMART)
:Drinks:
добавено
а пък, този P4 530J @ 3ghz......
сигурен съм, че е на 75-80С - просто отиди в BIOS след гасенето и провери CPU Temperature в Hardware Monitor...
:coolsmiley:
А моя като не се гаси може ли да му стане нещо в тези жеги? Да го изключа ли е по-добре?