Пробелм с лаптоп, може би студена спойка...препоръчайте сервиз
Ето го и проблемът:
Както си работи лаптопът (Compaq Presario, но не мисля, че е от голямо значение), извднъж мониторът угасва. При натискане на кутията малко над клавиатурата отново светва...понякога. Моята теория е, че най-вероятно става въпрос за студена спойка някъде около връзките на дъното с LCD. Във фирмен сервиз казаха, че не могат да се занимават с търсене и презапояване (политика на фирмата - никакви ремонти, само нови компоненти) - най-добре е да се смени дъното. Това би било добро решение, ако дъното не беше >400 евро.
Въпросът ми е: дали някой може да ми препоръча читав сервиз, където да подходят по-сериозно към проблема, да не са мърлячи и да не дерат кожи?
//малко ъпдейт: Оказа се, че не само мониторът угасва, а и пецето увисва. И след въпросното натискане светва, но е нужен рестарт, за да се не стои виндовса като снимка. Това в случай, че някой има идея за вероятната повреда.
@Wise, благодарско - ще звънна :Drinks:
Re: Пробелм с лаптоп, може би студена спойка...препоръчайте сервиз
Обади се на Величко "Итема2" - на 7 километър.
02/ 9718269
Той е майстор на дисковете, но е много сериозен и може да ти свърши работа за такава нестандартна услуга.
Току-що го търсих, но е излязъл някъде. Пробвай да се свържеш (за мен е по-трудно).
//предполагам, че за София си говорим.
Re: Пробелм с лаптоп, може би студена спойка...препоръчайте сервиз
Обикновено, тези дефекти се дължат не на суха спойка, а на лоша връзка между конектори. Достатъчно е лаптопа да се отвори и конекторите да се разкачат, да се напръскат с контакт-спрей и пак да се свържат. Лошото е когато лошата връзка е в дисплея, защото отварянето на дисплея е далеч по пипкава работа и най-вече обратното му сглобяване. Най-общо казано, от корпуса към дисплея отиват две връзки – захранване и сигнал. Те могат да са на отделни конектори, а може и да е само един – зависи как го е решил производителя. Конекторите могат да са лентови, някакъв вид щипки или нещо друго. Обикновено е точно в горния край на клавиатурата. Пиша го всичко това, в случай че решиш сам да го ремонтираш. Става и със спирт при лентовите конектори, но е по-добре с контакт-спрей. В много редки случаи, проблема е в захранващата верига. В тая верига на места напрежението е 400V и е възможно да има пробив в изолацията вътре в дисплея. Така както го описваш, прилича по-скоро на проблем с конектора на сигнала там където е закачен за дънната платка.
ДОБАВЕНО
Чак сега видях ъпдейта. Това, че "пецето увисва" може да се дължи на още много неща, но също така е много вероятно да е като вторичен ефект от натискането.