-
Проблем с монитор
Може и да не е за точно тази секция на форума, но ето за какво става въпрос:
При включване на компютъра след memory check монитора просто се изключва - черен екран и мигане на лампичката - изобщо не се стига до старт на системата. След 5-6 рестарта най сетне става и така...
P.S. Новите емотикони са :Super:
Мда за хардуер е...
-
Re: Проблем с монитор
А пробва ли с F5 или с F8 или да заредиш от дискета някаква ОС?
Така е много общо - няма видеосинхронизация, но защо един Господ знае.
Може софтуер ако тръгва WIN и после умира, може видеокарта (разместена от слота обикновено -вади се и се слага наново), може кабел..............
Направи малко усилия да локализираш проблема.
//А може да пробваш да влезеш в BIOS setup с Del. Все нещо да се пробва.
-
Май не съм обяснил точно хъх - след мемори чека по принцип се появява още едно екранче, на което пак има някакви данни и след това идва стартиране на ОС. Та до това екранче не стигам - тоест монитора спира още преди да дойде време за зареждане на ОС. Да, влизам в БИОС-а и ? Правя каквото правя там и пак трябва да рестартирам...
-
Това по скоро е проблем с видео карта, а не с монитор :)
Тоест пробвай монитора на друго РС или пък обратното Рс-то на друг монитор и след това ще се разсъждава......
-
Не може да се каже твърдо че проблема е в VGA или МОН. По принцип при начално стартиране картата пуска картина с честота 60хц на минимална резолюция. При някой ТФТта минималната рез. е 640 и ако картата пуска по малко се гаси.
Пробвай с друга карта и ако пак ти пави проблеми ще знеш кой е гада.
....ПП
абе пробвай да влезеш в сайф мод на WIN (или то изобщо не стига до там ) и да промениш настройките на видеото на минимални (800х600 на 60хц)
-
В началото на зареждане на операционната система монитора също работи на 60Hz. Но пък видеокартата показва картина в началото, така че и тя работи. Аз бих заложил на проблем в дъното. След проверката на паметта следва разпознавне на IDE устройствата. Виж дали стига до там и ако не - търси проблема в тях или в дъното.
-
Аз също си мисля, че проблема е в дъното или захранването.
-
А защо не и в паметта???
Бих пробвал да я поразместя :wink:
-
Малеле доста предложения. Така за IDE устройствата - да до тяхното разпознаване не се стига (другото екранче с данни както аз му казах по долу), а кои са тези устройства всъщност и как да реша проблема с тях?
-
Потърси някой приятел който е по-наясно или някой сервис.Не се обиждай ама от това как питаш за устройствата си мисля че сам не би се справил