Съвет за охлаждане на чипсет
Здравейте, значи имам проблем свързан със чипсета и по-точно охлаждането му. Чипсета е НФ4-Ултра а дъното Асус А8Н-Е. Та по-принцип нямам проблеми с температурите но с шума определено имам. Спрях се на модела на ZALMAN - ZM-NB47J който е безвентилаторен. Според вас това добро решение ли ще е? Понеже и цената ми се струва малко нереална под 4$. Благодаря ви предварително. :)
Re: Съвет за охлаждане на чипсет
Решения:
1. Извади конектора на вентилатора на охладителя на чипсета .
2.Ако ти се струва, че 1. не е достатъчно(повечко грее чипсета) свали вентилатора от охладителя.Трябва да са 4 винта в краищата на вентилатора.
1. и 2. са безплатни :wink: :Drinks:
Сигурен ли си че това ще помогне? Струва ми се малко...
Пробвай, трудно ще прецакаш чипсета, но все пак следи температутата му !
Да, благодаря но все пак дъното е в гаранция според теб могат ли да ми дадат нов охладител и така да е по-доброто решение? Не съм пробвал, защото знам, че ако потърся валидноста на гаранцията ми ще стоя минимум един месец без комп та затова...
Хмммм, щом е в гаранция - по-добре не се занимавай. Нищо не могат да ти предложат, щото и те ще нарушат условията за гаранция :knuppel2:
Ама, я ми обясни по-подробно къв е проблема с този вентилатор ?!
Ами, значи когато пускам комютъра за околко 5-6 минути бучи ужасно много, но след това е ОК! Та такава е общо взето ситуацията :)
Цитат:
Първоначално публикувано от angel4o
Ама, я ми обясни по-подробно къв е проблема с този вентилатор ?!
Ами то от казаното до тук е ясно: калпав вентилатор (лошо лагеруване). Има вероятност ако се свали, почисти и смаже шума да намалее значително. Ако обаче перката е с нарушена геометрия и това няма да помогне. И тъй като е в гаранция - в сервиза. И им стоиш на главата докато не го подменят пред теб.
:shocked: и аз имах същия проблем смених си вентилатора на чипсета собсвеноръчно и сега е ок....така че....... :cowboy:
такъв случай да го сменят пред тебе .....извинявай ама .....не го вервам :shocked:
обикновенно ти казват чеки малко (2-3 дена) да го видиме ние...... :huh:
Ами така и ще направя, нямам друг избор - благодаря ви за мнението:) :033:
Аз имам същия проблем с вентилатора на процесора. Като пусна pc-tто 3 - 4 минути бучи като комбайн. Чистих го смазвах го но без резултат.
Цитат:
Първоначално публикувано от yuko
Аз имам същия проблем с вентилатора на процесора. Като пусна pc-tто 3 - 4 минути бучи като комбайн. Чистих го смазвах го но без резултат.
Ами както казава Lupus - калпав вентилатор...
хе хе и аз имам същия проблем със моя вентилатор и го почистих и го смазах и той като почне да върти на некви яки обороти направо прави лудница а след време когато се позацапа започва едва едва да върти, но мисля че и това е решение със свалянето на вентилатора :) аз все още съм го оставил да си ми бучи но кога ли ще го махна :2guns: