-
PC Замръзва
Замръзва при отваряне и оразмеряване на прозорци от както го купих. инсталирал съм поне 5 пъти различни ХРта. Прави го по-малко когато на Hardware Axceliration - troubleshoting съм 2 черти по-наляво.Моля дайте акълл. PCX5750 128MB/DVI/MANLI; kINGSTONE 512MB DDR400; sAMSUNG 512MB/DDR400; INTEL 915PGN - DUAL CHANEL
-
Re: PC Замръзва
а защо си 2 черти наляво? hardware acceleration е сложено точно за да може windows-a да се възползва от мощта на силната видеокарта за собствените си нужди. човек не трябва да пипа неща, които не са му ясни. връщай на максимум и няма да имаш проблеми
-
Трябва да се търси в опциите на видеото една, която се занимава с хардуерната растеризация на векторни обекти и звучи като "Use 32-bit z buffer" или нещо такова. Ако я откриеш и е включена, изключи я.
//
Не уточних, че при мен ставаше дума за Matrox.
Винаги забиваше, а след промяна на опцията не се случи нито веднъж.
-
@FearMe, човека казва, че го прави по-малко, когато сложи Hardware Acceleration с две черти по-наляво... т.е. че когато е на Maximum, проблема е по-силно изразен. Това ме кара да си мисля точно за проблемна видеокарта и / или драйвери, а може и настройката, която @Bibi е дала - не съм експериментирал с нея.
@vansini, като опитваш с различни ХР-та, опитваш ли и с различни (разбирай версии) драйвери ?
-
Няма детонатор , дето да не съм пробвалл. Мужду другото , след 3 дни неизключване работи като пушка. Загася ли го, на другият ден тръгва поне от вторият рестарт!
-
да, slero, прав си. не съм видял правилно
в такъв случай наистина най-вероятно проблемът е хардуерен. най-лесно може да се разбере със смяна на видеото с друго сходно. ако е от win-a ще се прояви пак.
-
Благодаря и аз така си мисля, но искам мнения! 10х
-