Вентилатор за ATHLON64 / 939, 3000/3200 ???
Привет
Интересувам се дали е добре да си вземеш CPU с BOX вентилатор или отделно да си избереш по надежден вентилатор
имаики предвит следния клас процесор :
K8 AMD64 3000/3200 Socket 939 BOX
и евентуално кои вентилатори са "добри" (тихи и надеждни) за тоя процесор
Благодаря предварително
Re: Вентилатор за ATHLON64 / 939, 3000/3200 ???
Идеята за оригиналния вентилатор според мен не е добра. Имам същия BOX 3200+ S939, но както радиатора, така и вентилатора са с доста скромни размери, което води до ~60 градуса работна температура (без товар, но на ниски обороти на вентилатора) и висок шум при продължително натоварване (над 4200 rpm на вентилатора).
Забележка. Трябва да имаш пред вид, че лично аз съм особено претенциозен към нивата на шума, които би трябвало да създава един компютър и вероятно редовните нива на шум от конкретния BOX биха били повече от приемливи за голямата част от потребителите, тъй като едва се чува дори при отворена кутия под формата на лека вибрация ;)
A!?! Ско, какво говориш?!? :shocked:
Виж картинката, това е боксов процесор, клокнат на 50% и тези температури са му в idle режим. При натоварване с кодиране на avi вдига до 45°С...
По отнощение на шума и аз съм като теб, понаписах едно-друго е темата за AMD температури.
Да не би дъното ти да е GigaByte? Не че съм фен на Asus, но тези показания са типични за GigaByte!
:Drinks:
[attachment deleted by admin]
Бе ужким е Asus A8NE-FM, ама тея температури ме съмняват още от самото начало. @emos При каква скорост на вентилатора са тези показания при теб?
Ами то си го пише - 3013 оборота...