как да премахна устроисво от "unplug or eject hardware"
Знаете ли защо диска ми (hitachi 200 GB SATA 2) стои в прозореца " unplug or eject hardware" ? Това е заедно с usb устроисвата.Как да го разкарам от там ? Всеки път, като си спирам usb-ито , си мисля какво ли ще стане ако си спра HDD ?!
Aма нещо не ми се пробва.
Re: как да премахна устроисво от "unplug or eject hardware"
Доколкото ми е известно тези дискове поддържат Hot-Plug и затова ти излиза като устройство което можеш да изключиш, без да гасиш компа. Това при условие че не е системен, разбира се.... :)
да ама е системен, затова искам да го разкарам, да не го виждам там
Е какво толкова ти пречи? Ползвай да го изключиш - windows-a едва ли ще ти даде.....освен ако не се окаже "тъп" в това отношение.
Pat, той уина дава процесора да си деинсталираш, па камо ли един диск да му се опре :016:
Сега сериозно по темата - същия (д)ефект наблюдавах и на моята щайгица. Не мисля, че причината е в диска, а по-скоро в дънната платка и по-точно защото моята има райд-контролер. Бях направил въпросната иконка винаги да се скрива, но сега като повдигна темата забелязвам, че е изчезнала. Не съм бърникал из биос-а, затова ще разследвам как и защо е станало това и ако открия ще пиша. За сравнение - диска ми е Seagate 200GB SATA, а дъното - Asus A8NE.
при мен също изчезна след едно,два слагания на УСБ флаш...
Epox 8rda6+ i 250 Seagate SATA
Забелязах появаването на иконката след флаш на BIOS, на Asus K8N-E. Преди това я нямаше. Реших, че с флашканате, се е добавила някаква Hot Plug функция към диска.
Тази тема не съм я видял досега, но във връзка със същото питане в друга нова тема попаднах на нея.
Искам само да допълня, че имах подобен "проблем" с дъно ASUS P5ND2-SLI и в началото много се чудех защо излиза тази иконка за преносимо устройство, а системата посочва, че това е твърд диск, kойто беше SATA 200 GB. След 2-3 преинсталации на ХР - разбрах, че иконката се появява едва след инсталирането на драйверите за чипсета на NVidia за дънната платка. И така си остана... , даже и след обновяване на биоса до най-нова версия. :yahoo: