Трябват ми линкове на български сайтове, от които мога да си поръчам батерии за UPS. Също така, чух, че можело да се сложат акумулатори за кола, ако някой го е правил, ще бъда благодарен за малко инфо.
Благодаря предварително !
Преглед за печат
Трябват ми линкове на български сайтове, от които мога да си поръчам батерии за UPS. Също така, чух, че можело да се сложат акумулатори за кола, ако някой го е правил, ще бъда благодарен за малко инфо.
Благодаря предварително !
Ами батерии за UPS се продават в почти всяка фирма. А колкото до акумулаторите от кола - нямаш проблеми. Тази зима се скъсахме да продаваме USP-и с акумулатори от кола - хората си ги ползват да захранват помпите на локалното си парно :coolsmiley: Просто връзваш изводите и си готов. :rockon:
Не е съвсем така. Токът необходим за зарядка на автомобилните акумулатори е доста по-голям от този на UPS-a.
Вярно е.Но пък колко харчи според теб такава помпа,че да се притесняваш за зарядния ток на акумулаторите.Цитат:
Първоначално публикувано от no money
И този ток се консумира само при прекъсване на електрозахранването.
И както каза @silverfox UPS+автомобилен акумулатор за захранване на парното си беше хит на пазара
Помпата на локалното парно е около 60Вт-точно колкото една крушка за автомобилен фар. Тъй че не е голям консуматор. Ако спирането на тока е кратковременен инцидент(до няколко часа),няма никакъв проблем автоакумулатор да я захранва. Няма проблем и ако зарядния ток на UPS-a е по-малък(в момента нямам данни) - просто по-дълго време ще се зарежда акумулатора. Нормално зарядния ток за автомобилно зарядно е 4-6 АЦитат:
Първоначално публикувано от no money
Изводите които си направих от отговорите са сл. :сега на UPS-a има 4 батерии по 7 Ah, сумарно би трябвало да е 28, вземам акумулатор да кажем 45 Ah и няма да има проблем, просто ще се зарежда по-бавно, защото зарядния ток на UPS-a е по-слаб, съответно и като отпадне напрежението, ще издържа повече. Прав ли съм? Няма ли някакъв риск да се скапе UPS-a?
Няма проблеми с акумулатора за кола. Проблем има при APC smart UPS-исте да показват правилно времето за работа на акумулатор. По точно проблемно е калибрирането, но братята руснаци са решиши и този проблем с една програмка. То и без нея става ама като се остави без да е вързан UPS-a към компютъра да се разреди и после да се зареди. Много специалисти без да са пробвали дали става или не сатва казват, аааа зарядния ток за голям акумулатор е по голям, нама да стане UPS-са ще изгори. Е както казваше един журналист "Да ама не".
За по-дългото зареждане сте прави, но ако акумулаторът ще се зарежда всеки ден, то ви трябва не UPS, а край на монопола на НЕК :)
А може ли да се направи, така че да се зарежда от външно зарядно у-во, и едновременно с това акумулатора да е вързан за UPS-a , без да се спират консуматорите?
Не бива.Та нали UPS-a това върши.Цитат:
Първоначално публикувано от Usera
Информацията, която получих ми стига.
Благодаря на всички! :033: