Проблем с лазерен принтер Brother HL1240
Здравейте всички, искам да помоля за помощ всички, които разбират от лазерни принтери! Лазерният ми принтер Brother HL1240 взе да прави много гадни номера! до сега един път му е подменянана тонер касетата и след като отново свърши решихме да я заредим с тонер, а да не купуваме нова. След като сложих така заредента касета, пинтера взе ужасно да цапа и става все по зле, по4ти целия лист излиза 4ерен. Бях чувал че ресурса на Барабана е малък(като изхаби две тонер касети и трябва да се сменя и той), но не ми се изка да е така :( !
Друг вариант е самата тонер касета да не е пригодна за зареждане и затова да цапа!!
Видях и 4е самият барабан е доста оцапан, но понеже съм чувал 4е барабан не се почиства не смея да го пипам. Моля дайте съвет какво да го правя този принтер? Ако е възможно почистването на барабана, кажете безопасен метод за да не го повредя!!
Re: Проблем с лазерен принтер Brother HL1240
Сложили са ти неподходящ тонер. Това е аматьорска грешка. Много е важно да се сложи съвместим за твоя принтер тонер. С подходящ черен прашец може да презареждаш поне 5-7 пъти преди да се изръсиш за нова касета.
Ами така кат гледам пошо е положението - сложили са ти кофти тонер(не за тоз принтер)!
Може да станат голями поразии.Моят съвет е да се обърнеш към сервиз.
Значи проблема не е възможно да е в барабана, така ли?
То и двата пъти когато свършваше касетата по4ваше да маца и да излиза бледо, но като сменях касетата и се оправяше всичко, а сега реших да я заредя, без да купувам нова касета и стана тази цапанка!!
Цитат:
Значи проблема не е възможно да е в барабана, така ли?
-ами той издържа по принцип на 3-4 пълнения!