Re: Съвет за конфигурация
според мен всичко си е наред и конф. е много добра и ще ти върши работа за целта. Аз самия скоро сглобих такава със същото дъно с по слаб процесор на 2.8 и видео ASUS EAX700-X/TD/128M PCI-E, точно за работа с 3DS и Autocad. Перфектно работи!. Само една препоръка твърдия диск да го смениш със SATA за 4-5$ разлика става въпрос.
Относно втория въпрос нямам мнение, АСРОК никога не съм ползвал
Паметта му е малко - поне 1 ГБ трябва, ако не и повече.
за cad няма да ти трябва толкова много ram, колкото да речем за photoshop, където бих препоръчал като минимум 1gb (2 за предпочитане). в случая по-голяма роля има процесора и те съветвам да се замислиш за Р4 вместо celeron. вярно, че цената скача, но ще има осезаема разлика заради повечето cache (256k в конкретния cel срещу 1mb в Р4).
разликата в дъната се изразява в маааалко по-висока производителност (винаги в рамките на няколко %.... 2-3). въпросът опира до стабилността на работа. за съжаление asus вече не са това, което бяха и далеч не превъзхождат asrock (които така или иначе са ниския клас на asus де ;) )
видео, освен ако няма да играеш, няма да ти трябва, така че това, на което си се спрял дори надвишава нуждите ти, но от повече глава не боли... ;)
@FearME - има и пентиуми на тозисокет с 2 мб кеш , на същат а цена - 630J примерно ( 3,0GHZ)
този който му предлагаш е 530J и цената му е вече еднаква като на този с 2 мб
предпочитам повече РАМ и харда да не е Макстор!
предпочитам Хитачи или Бараkуда SATA-II
10x за съветите!
HDDто ще е SATA - мой пропуск.
А заслужава ли си да вземе по-слабо дъно с по-як процесор - все пак дъното определя в голяма степен безпроблемната работа на цялата система. От друг компонент (RAM HDD VIDEO) не мога да се лиша или да го намаля.
Заслужава си,
по-добре си вземи asrock и процесора който ти е препоръчал Mr.TECHNO ,двата МБ кеш ще си кажат думата!
Oще един глас да HITACHI дисковете. 1 Гб рам вече е обезателно.