VoIP телефон за 3 долара, саморъчно направен
Идеята да се направи от обикновен телефон, такъв който да работи през VoIP ми се видя интересна и затова пускам тук линка към информацията. На руски е, но едва ли ще ви затрудни, особено като се има предвид, че схемата е проста и при това с картинки :)
Ето тук
Ако някой не го мързи да пробва нека да обяви резултата, ако обича :rockon:
Re: VoIP телефон за 3 долара, саморъчно направен
Пробвано. Миналата седмица си направих такова, само че захранването го взех от компютъра (5V - може да се вземе от usb порт) и вместо резистор R3 съм сложил потенциометър 500ома (гледах схемата от друг сайт).
Всичко си работи добре.
добавено: сама схемата не е интерестна - така ползвате телефона вместо слушалка и микрофон, но хубавото идва като си качите Chat-Cord@DialerSK, така ще избирате директно от телефона (достатъчно е само да добавите кодове за бързо набиране в скайпе), да прекъсвате, само не съм пробвал отговаряне директно от телефона.
Всичко това се побра в външна телефонна розетка и стана много кипро :coolsmiley:
Re: VoIP телефон за 3 долара, саморъчно направен
Интересно ми е може ли да се направи някаква проста схема, подобна на реле, което при наличието на сигнал в line out да изключва телефонната линия на домашния телефон и да го включва към коментираната схема? Готови такива решения има, но те са над 100 лева (разбира се с много по-сериозни функции).