Laptop Compaq Presario R3000 черен екран за F1
Здравейте,
имам следния проблем при пускане на лаптопа ми излиза черен екран и след като натисна F1 си зарежда и си работи нормално. Искам да пропусна процедурата по натискането на F1. Биоса е много беден откъм опции, а бе направо нищо няма за стоп или каквото и да се сетите. Помагайте спецове :rockon:
Re: Laptop Compaq Presario R3000 черен екран за F1
А сигурен ли си че няма и някакви надписи? Примерно че клавиш ти е здръстен, или харда ти нещо не на ред ....
Няма никакво съобщение абсолютен черен екран без никакви съобщения. Подобно нещо ми се е случвало при маркови машини и то за клавиатура или мишка и т.н. Тука без никако съобщение,,натискаш F1 и си зарежда windows-a без проблеми. Супер рядък случай просто......
И това от кога така се получава? Преди как е било?
Нещо из БИОС да не си бърникал?
Може за всеки случай да му дадеш дефолтни настройки в биос-а и да видиш какво ще стане.
А по време на черния екран ако натиснеш ESC става ли нещо?
Не съм променял нищо в BioS-a, то и няма какво да променя :). На първа страница мога да променя само дата и час, а на останалите имам един Боот мениджър и два теста за твърдия диск. Такъв биос не бях виждал...супер орязан, а уж доста съм виждал. Пробвах с дефолт настройки няма промяна не стана, а на черния екран реагира само на Ф1 други клавиши не поема...лично ги натисках всички. Май накрая ще взема да флашна биоса пък каквото стане, може да се е ошашкал. Лаптопа е на приятелче което не разбира толкова и малко се притеснява от флашване :) ако беше моя вече да съм флашнал.
Не зная поне аз не се сещам за друго решение......
Мда, може да пробваш да го флашнеш да видим какво ще стане - или ще се оправи, или ще си остане така, или ще стане по-зле, други варианти няма ;)
Казваш дори и на ESC бутона не реагира?
Я кажи номера на биоса, имам същия лаптоп барем да сравним версиите.