HDD - LOCK (ЗАКЛЮЧВАНЕ НА ХАРДДИСКА)
Здравейте, имам си един харддиск който искам да нося със себе си, но не желая никой друг освен мен да влиза в него. За това ако случайно попадне в чужди ръце как мога да го заключа. Знам че има много програмки, тук във форума съм чел за доста от тях. Не съм срещал нито една която да заключва харддиска напълно.На един компютър се заключва, но след преместването му на друг компютър всичко се вижда. Ако имате идея или програма как да стане споделете с мен. Използвам само уиндоус. Надявам се че съм се изразил ясно. Благодаря ви!
Re: HDD - LOCK (ЗАКЛЮЧВАНЕ НА ХАРДДИСКА)
точно в една съседна тема стана дума за http://www.truecrypt.org/ :) ...
най-лесно се заключва с HBCD- тотално - докато не напишеш пас харда не се разпознава
само че ако го забравиш и харда е хитачи - забрави да напарвиш нещо повече !
Цитат:
Първоначално публикувано от recycled_bin
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
най-лесно се заключва с HBCD- тотално - докато не напишеш пас харда не се разпознава
само че ако го забравиш и харда е хитачи - забрави да напарвиш нещо повече !
Значи бутвам аз със ХайренБуутСиДи и с коя точно програмка го заключвам?
atapwd !
Но бъди много внимателен !
не нося отговорност ако от незнание или бързина си прецакаш харда !
Каквото и да сетнеш като парола - го запиши на листче ( тефтера помни повече от главата І
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
atapwd !
Но бъди много внимателен !
не нося отговорност ако от незнание или бързина си прецакаш харда !
Каквото и да сетнеш като парола - го запиши на листче ( тефтера помни повече от главата І
Освен на листче, ще бъде записан и на още 5 места. С тези пароли съм внимателен. Благодаря ти.
Ако някой има още идеи с удоволствие бих ги прочел.
достатъчно е да избереш "set User Pasword"
master не я сетвай за да има мегдан със стандартна да може да се действа инцидентно :))
http://www.truecrypt.org/
P.S. сега видях че са дали вече линк
Цитат:
Първоначално публикувано от deveca
Здравейте, имам си един харддиск който искам да нося със себе си, но не желая никой друг освен мен да влиза в него. За това ако случайно попадне в чужди ръце как мога да го заключа. Знам че има много програмки, тук във форума съм чел за доста от тях. Не съм срещал нито една която да заключва харддиска напълно.На един компютър се заключва, но след преместването му на друг компютър всичко се вижда. Ако имате идея или програма как да стане споделете с мен. Използвам само уиндоус. Надявам се че съм се изразил ясно. Благодаря ви!
Имам програмата DiskPasswordProtection , не съм я ползвал и не знам как работи но ми я дадоха за тази цел - ако ти потрябва пиши.