Проблем с връзка bluetooth handsfree - PC
Имам блутут слушалка SonyEricsson HBH-610a и USB bluetooth. Блутута намира слушалката като устройство и го добавя в списъка, обаче не може да се конфигурира като аудио устройство. Преди време пробвах с една по-дървена слушалка (мисля, че беше "Orax") и всичко беше ОК. Искам да го ползвам главно за Скайп разговори. Някой да има идея?
Re: Проблем с връзка bluetooth handsfree - PC
Свързани ли са двете устройства в двойка? Мисля, че като дадеш свързване с РС-то (доколкото разбрах с натискане и задържане на главния бутон на HF за 5 сек) ще те пита за "Password". Обикновенно е 0000 или нещо такова, но трябва да се разтърсиш в инструкцията на HF или в нета.
"The HBH-610a supports auto pairing, if you have a Sony Ericsson mobile phone that supports that feature. I tested the headset with the xv6700 on load from Verizon Wireless. Since this device does not support auto pairing, I manually paired it by pressing and holding the main button on the headset for 5 seconds. The LED blinks red and green when the headset is in pairing mode. From there on it is the standard process of having the phone search for devices and entering the password of "0000" to complete the pairing."
Да свързани са. Паролата е 0000 и излиза като свързано блутут устройство на компа, обаче в audio devices не го намира. Много интересно щото с по-дървени марки слушалки няма проблеми.
P.S. Може би трябва да инсталирам и BlueSoleil или някакъв друг вид Appl за връзка, макар че XP-то няма проблем с блутут устройствата.
ако ползваш WIDCOMM-ския стак, дясно копче на синято блутуутче до часовника и после Quick Connect - Headset - Other Devices и си избираш слушалката.
Внимавай само през това време да не ти е вече във връзка слушалката с телефона примерно или друго устройство ;)
Ще пробвам довечера, че в момента съм на работа.
С Bluesoleil стана, обече избираш да бъде устройство само за Скайп или само за аудио. Ще пробвам и с други appl.
Re:Проблем с връзка bluetooth handsfree - PC
Със стандартната версия ли, или с VoIP варианта на IVT? Днес пробвах с моята слушалка, но за всеки случай си бях качил voip edition-a на bluesoleil, че на всичкото отгоре и ръчно стартирах voip plugin-а, та не разбрах може ли и без тез "екстри"...?
И под "устройство само за Скайп или само за аудио" SCO / AV audio device ли имаш предвид?
Re:Проблем с връзка bluetooth handsfree - PC
Бихте ли разяснили повече по въпроса момчета че май и аз имам същия проблем и не мога да го реша:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39407.0.html
Нещо не мога баш да подкарам един хедсет и не знам точно какво трябва да настроя, да сваля, или и аз не знам.