Re: записвачка за SONY VAIO
Оторизираните сервизи на SONY.
Някоя компютърна фирма дето се занимава с продажба и ремонт на лаптопи , да ти видят старото устройство и да кажат кой модел може да се сложи и да се смени само панела отпред.
От Sony-БГ ми отговориха да се свържа с "Риск Електроникс", но от там ми заявиха, че не могат да я заменят с друга и въобще в БГ нямало официален внос за VAIO на никакви части.
Да не би да бъркаш с чупката ?
Повечето оптични устройства за лаптопи са с универсални размери на корпуса и интерфейса. А производителя на лаптопа, допълнително решава как да добави по някоя метална пластина отзад, а също и декоративната капачка/капак отпред, така че да паснат на вътрешната структура и външния дизайн на конкретния модел лаптоп.
Огледай все пак дали и при теб не е така, т.е., отпред двете пластмаси (може и да е само една) да е на стандартно закрепване и от теб да се иска само да я демонтираш (внимателно) и да я сложиш на новото устройство.
// Това със сигурност важи и за някои модели на SONY Vaio (знам го от личен опит)
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Оторизираните сервизи на SONY.
VAIO няма официално представителство за БГ, както и оторизиран сервиз, нищо че е част от СОНИ. Най-близкото е в Чехия, но се съмнявам че обслужват моделите, които са за USofA. В България VAIO е неофициално представено от M&B (Sony center - ЦУМ партер), които имат гаранционен и извънгаранционен сервиз.
всяко dvd-rw което си купиш с смяна на планката отзад и панела отпред става
Правил съм го няколкократно.