USB Flash Drive -> Win98SE Драйвери
Получих коледни подаръци - две флашки:
- SAMSUNG 1GB (S70915)
- Kingston (DataTraveler 4GB)
Нали съм си консервативен, продължавам да си държа домашната машина на WIN98SE. Дъното поддържа както USB1.1 така и USB2.0.
Въпреки всичките ми усилия и проби с различен софтуер не успях да ги подкарам. Някакви идеи?
Re: USB Flash Drive -> Win98SE Драйвери
Цитат:
Първоначално публикувано от izwerga
Да - DT100/4GB
PS. Преинсталирах програмата, към която води горния линк и о чудеса - SAMSUNGa запали. DataTravelera обаче продължава да се държи по същия начин - направо забива Уиндоуса като се включи. Изключиш ли го всичко оживява.
Ми кво да ти кажа ,  нашите търговците продават Кингстън ключета , току що звъннах на сервизния техник и отговора му беше , че е доста ново за да има драйвъри и щяло да стане и с драйвър за друго ключе , най - добре с DTI/XX и те имат 4 гб , ако искаш пробвай.
Добавено: гледам , че си питал вече съпорта на Кингстън :)
Цитат:
най - добре с DTI/XX и те имат 4 гб , ако искаш пробвай.
Ще го пробвам довечера, че сега ме чака предновогодишно пазаруване.... :yikes
Ще ти пратя на мейла един универсален драйвер за 9х, който имам, досега е подкарвал всички модели флашки, с които съм го пробвал, дано стане и при теб. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от stekyman
Ще ти пратя на мейла един универсален драйвер за 9х, който имам, досега е подкарвал всички модели флашки, с които съм го пробвал, дано стане и при теб. :)
За съжаление на Kingston (DataTraveler 4GB) не му действа.
Съчувствия... Не очаквах. :081:
Най-големия обем с който го бях тествал е 2 GB Twinmos.
И е работил с Kingmax, PQI и доста безименни флашки под 98 без проблем. Наистина не очаквах.
Е, технологиите вървят напред, драйверите остаряват.... като нас... :god
ДОБАВЕНО: Пратих ти на мейла нещо, което съм използвал много рядко и го бях забравил. Дано ти свърши работа. :)
:offtopic:
@tonich благодаря за линка! Доста търсих преди време и си мислех, че такова нещо като универсален USB драйвер за Windows 98 няма. Пробвах го днес на работа. Разпозна и трите флашки, които пъхнах.
Долу до часовника се появява иконка както при NT-тата за безопасно изключване на хардуера. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от universum
:offtopic:
@tonich благодаря за линка! Доста търсих преди време и си мислех, че такова нещо като универсален USB драйвер за Windows 98 няма. Пробвах го днес на работа. Разпозна и трите флашки, които пъхнах.
Долу до часовника се появява иконка както при NT-тата за безопасно изключване на хардуера. :)
No prob.
Най-голямото им достойнство е, че са native.
Ще се изненадаш, след като от Microsoft спряха официалната поддръжка на 98, колко ентусиасти работят върху усъвършенстването на тази ОС.
Както виждаш, последната версия на теаи драйвери е от 16 ноември 2007 и продължава да се работи по тях. ;)
@tonich,
Благодаря и аз. Утре ще го дръпна в офиса и ще пробвам.
@tonich, благодарско друже! :bravo
Вземам го на въоръжение! :016:
Чудесна работа вършат, ползвам ги още от версия 1.2 . Ползвайте само версия 3.2 или 3.3 , при 3.1 имаше бъг - инсталират се, мушкаш флаша и 98-цата гърми. Успех на всички с неравната борба с флашовете :)