Проблем с компа(монитор или видеокарта)
Преди 2 дни нещо странно почна да става с компа. Както си работи и монитора става без картина. Всичко си работи само картината изчезва. Рестартирам и стига до зареждането на Уиндоус-а и пак огасва. С ХР про съм, ако е важно. После след 30-40 минути пак го пускам и си работи до известно време и пак изгубвам картината.
Може ли някой да помогне със съвет дали е монитор или видеокарта проблем.
Re: Проблем с компа(монитор или видеокарта)
Може да е проблем само с резолюцията на монитора (ако си на ЛЦД трябва да е 60-70ХЦ), може да е проблем между вградена и допълнителна видео карта - пробвай различните портове отзад ако имаш 2 видео изхода...
Не мисля, че е в това проблема - монитора само на 75 хц има като опция. Нямам вградена карта.
ПС Появи се за първи път като играех една игра-Цивилизацията 3, ако има значние.
Цитат:
Първоначално публикувано от user25
.... Рестартирам и стига до зареждането на Уиндоус-а и пак огасва. С ХР про съм, ако е важно. После след 30-40 минути пак го пускам и си работи до известно време и пак изгубвам картината...
Малко на прегряване и изстиване мирише.
С каква видеокарта си? С вентилатор ли е или без? Ако е спрял да се върти вентилатора - нищо чудно и да прегрява и ... да става това, ковто става :).
Освен това проблемът може и да е от РАМ или общо прегряване на системата. Виж си температурите на компонентите с някое тулче.
Ако нямаш възможност да отваряш кутия - направо носи на сервиз.
И аз си мисля, че става въпрос за прегряване. Картата е с вентилатор наистина. Имах тема за нея преди време, че е много шумна. Така и не можах да я заглуша. :) Когато играя игра става този проблем, защото сега ползвам компа за интернет и тн и си работи без проблем. Ще преверя дали спира да се върти вентилатора на картата, ако играя игри.
Картата е нвидия 6800ХТ
не е нужно чак да спира. съвсем спокойно може да си прегрява и докато се върти на пълни обороти...
Значи днес тествах - цял ден работи без проблем компа, но когато пуснах игра и я минимизирах, за да видя температурите чрез Спиид Фан, веднага угасна. то би ли значело , че проблеема е във видеото?
.... и/или на прекалено клокнат процесор...