Изхвърляне на стара техника
Някой има ли идея как мога да се отърва от стари компютри, CRT монитори, матрични принтери и UPS-a APC (по около 10 броя от всяко), както и разни дреболии като 30 твърди диска и други?
По принцип всичко е бракувано. Може и нещо да работи напълно или частично, но ме интересува отърваване накуп.
Не искам да се заплаща нищо.
// Редакция
Приключи! Всичко е взето :)
Re: Изхвърляне на стара техника
какво бих направил аз
1. бих описал всичко тук. има достатъчно хора, които да съживят доста от бракуваните неща и да са готови да ги вземат
2. бих ги предложил на няколко сервиза за резервни части
3. бих ги дарил на някое училище/дом за сираци и т.н., а ако те имат желание да се поразмърдат, ще си имат поне няколко заработили компютъра. да не говорим и за допълнителната изгода - с дарението си намаляваш годишния данък ;)
Интересува ме UPS APC, ако принципно са работещи, , а само батериите са заминали. Интересува ме и и един брой компютър. Кажи с какви параметри долу-горе са компютрите.
А най-лесното оттърваване - викаш 2 ма циганина и за няколко минути си приключил :)
Също се интересувам от дънце с.370,с.А,някои дреболии...
И аз се интересувам от UPS- APC, каквото и да им е заминало - дори и без батерия...
Иначе метода на Pat или т.нар. ромско рециклиране, работи безотказно... :)
Преди година ползвах "ромското рециклиране" - наистина е доста ефективно и безотказно.
Първо демонстративно оставих една кутия (компютър) до кофата и има-няма 10 минути, се появи "човека" и го грабна. Спрях го, казах му че има още 10-тина броя, договорихме се след час да е пред входа за останалото, с уговорката, че на място няма да троши нищо и няма да прави никакъв боклук.
След час, още не бях свалил всичко останало, човека ме чакаше с подходяща количка и отнесе всичко.
Само да кажа, че UPS-ите и дисковете ги оженихме :)
И да допълня, че техниката е в град София.
Благодаря за предложенията, но:
1. Ромският вариант за сега не ме устройва, но нищо чудно накрая да се прибегне и до него.
2. Рециклиращите фирми нещо не се навиват (едните искат да им ги занеса до пункта и да им платя такса)?!?!?!
3. За дарение не стават, а и имам някакъв спомен, че има косвен данък при дарителя.
Оставащата техника е:
Компютри
Сървър Compaq proliant 800 – 2 бр.
Сървър HP 9000 – 1 бр.
PC Dell P IV – 1 бр.
PC HP Celeron – 2 бр.
PC NoName P III, Celeron, P4 – 7 бр.
Лаптопи Toshiba: Tekra 500CS 16 MB RAM Pentium I, Tekra 500CS 40 MB RAM Pentium I, Satelite pro 430 CDS 48 MB RAM Pentium 1
Монитори
Optiquest V55 – 1 бр.
Microscan 5AP – 1 бр.
Viewsonic E651, E70 – 5 бр.
Матрични принтери
Epson Lx-300 – 2 бр.
Panasonic KXP-1150 – 2 бр.
OKI 3320 – 1 бр.
Лазерни принтери
Xerox P8ex – 2 бр.
HP LJ 6L – 1 бр.
Epson Stylus Color – 1 бр.
За мен не е приемливо взимането на 1-2 бройки, още повече след оглед.
Приемливо е само взимане на всичко (или поне всичко от една категория, напр. матрични принтери). Все пак това + носенето е цената на „безплатното“ предоставяне ;)
//Редактирано - промених параметрите на лаптопите, че се бях позаблудил нещо :(
Урежда ли те вариант да ми изпратиш по еконт за моя сметка двата лаптопа + 2-3 машини P4(p3). Просто викаш куриерите да ги вземат от адрес, аз ще покрия разходите.
Цитат:
Първоначално публикувано от MetalMilitia
Урежда ли те вариант да ми изпратиш по еконт за моя сметка двата лаптопа + 2-3 машини P4(p3). Просто викаш куриерите да ги вземат от адрес, аз ще покрия разходите.
Ако се навиеш на този вариант, по същия куриер аз ще те отърва от принтерите, а разноските ще си ги поделим с @MetalMilitia .
аз също мога да се включа с това-онова, но нека първо разберем dmanov дали е навит принципно :)
Към момента компютрите са обещани до понеделник на обяд.
Това с куриера (както отговорих на @MetalMilitia) не ме урежда много, защото куриерите искат да са им опаковани нещата, а и ми се ще да избегна влаченето от 3-ти етаж (въпреки асансьора) до там до където стигат куриерите.
Понеже след много малко затваряме, ще помисля за този вариант в понеделник.
Ако нещо стане - аз също мога да взема 1-2 П4-ки.
ok, ако ти отпадне обещанието ще говорим поне за лаптопите :)
Тази сутрин се прибрах от София :taz
Поразчистиха се нещата. Останаха:
Монитори CRT
View Sonic E70 - 1
View Sonic G655 - 2
View Sonic E651 - 1
Optiquest V55 - 3
Microscan 5AP - 1
Матричен принтер
Epson Lx-300 - 1