Проблем със записа на тв-тунер
Здравейте проблема е следния:
Наскорох си купих за офиса "PINNACLE PCTV Analog Pro PCI 110I " да гледам от време на време когато съм свободен.
Картината е добра,като за кабелна, използвам оригиналния софтуер - с него е най добре.
Проблема е ,че без да му е зададено сам започва да записва.
Настройките на епг-то са така направени , че винаги има зададена дата и час за запис, които обикновенно сочат 10 мин. след пуска.
Къде ли не рових из софтуера, но няма къде да се забрани тая досада.
Смешното в случая е , че не ме пита дали да започне да записва, но пък излиза запитване дали да спре записа.
Ако някой се сблъсквал с подобен проблем и е успял да го реши, ще съм му много благодарен да ме осветли по проблема.
Благодаря предварително.
Re: Проблем със записа на тв-тунер
Мога да те посъветвам само да смениш въпросния софтуер.Аз навремето пробвах доста програми , но най-много ми допадна WIN DVR3 препоръчвам ти го
Re: Проблем със записа на тв-тунер
Не съм го пробвал, но дали ще работи дистанционното,ако не, не става
Re:Проблем със записа на тв-тунер
Цитат:
Първоначално публикувано от eysan
Здравейте проблема е следния:
Наскорох си купих за офиса "PINNACLE PCTV Analog Pro PCI 110I " да гледам от време на време когато съм свободен.
Картината е добра,като за кабелна, използвам оригиналния софтуер - с него е най добре.
Проблема е ,че без да му е зададено сам започва да записва.
Настройките на епг-то са така направени , че винаги има зададена дата и час за запис, които обикновенно сочат 10 мин. след пуска.
Къде ли не рових из софтуера, но няма къде да се забрани тая досада.
Смешното в случая е , че не ме пита дали да започне да записва, но пък излиза запитване дали да спре записа.
Ако някой се сблъсквал с подобен проблем и е успял да го реши, ще съм му много благодарен да ме осветли по проблема.
Благодаря предварително.
Ползвам PINNACLE PCTV Analog Pro PCI 310i. И аз имам същия проблем. За съжаление също прерових сървисите и подпрограмите и няма никаква следа от настройки за запис. ОТВРАТИТЕЛЕН проблем, просто си започва запис когато му кефне шибания Пинакъл. Това, съответно води до две велики глупости на Пинакъл (Pinnacle): качеството на гледане се влошава и започва да ти пълни диска с ненужни записи.
Тъй като темата е от повече от година, моля ако някой е намерил решение на проблема, да пише.
Конкретно решение не мога да ви дам, но бихте могли да отправите въпрос към съпорта на производителя. Обикновено са любезни и се отзовават сравнително бързо.
Погледнете в Windows Sheduled tasks да не би инсталацията на програмата да си е сложила задача за запис!
И при мен започваше да записва докато не установих, че му влияе дистанционнот на телевизора и включва функции вкл и записа. Явно съвпадат честотите. Махнах приемника за дистанционно на тунера и сега - няма проблем :)