Проблем с настройка на цветовете на ASUS VW192s
Здравейте,монитора ми е ASUS VW192s,и откакто съм го купил,така и не успявам да го настроя,все картината ми е леко замазана,бледа....,ако някой има такъв,или подобен асус,нека да ми помогне да го настроя максимално добре-brightnes,contrast,sharpness....и така,защото има доста функции(RGB),и все немога да нацеля максималната.Също така ще съм благодарен,ако ми помогнете и с настройка на видео кодеците за картината на ffd show :help
Re: Проблем с настройка на цветовете на ASUS VW192s
на каква разделителна го слагаш, и с dvi ли правиш връзкатата комп - монитор ?
Резолюцията на която трябва да работи този монитор мисля ,че е 1440 на 900 , виж на каква си го пуснал , дай и едно Auto Adjust ако си с D-Sub кабела.
с доста по-евтиния модел VW191S работя на 1440 на 900.
резолюцията е 1440 на 900,с такава съм,а кабела е стандартния VGA,който излиза от монитора и влиза с преходник VGA-DVI към видеото,защото моята карта е Radeon3650,която е с два DVI входа,без VGA.
пусни тогава един Auto Adjust и нека монитора сам да си оправи clock-a. Пусни и Clear Type от ХПто и си готов.
къде е това Auto Adjust,че съм с Виста???
В менюто на самият монитор, разгледай го. Когато се включи , монитора си оправя картината сам спрямо резолюцията и честотата.
не....,няма Auto Adjust.....,има Reset..?
На деветата страница от упътването за този монитор - Global, USA, Europe, China, Japan (на английски език) е описано действието на бутоните, между които е и бутона SPLENDID.
За настройката можеш да използваш HP Adjustment Pattern Utility - стартираш го и след като се покаже тестовият екран, задържаш бутона SPLENDID натиснат за 3 секунди.
програмката подходяща ли е за Виста?
Цитат:
програмката подходяща ли е за Виста?
За коя Виста? Те са много. А и ми е все едно дали е подходяща за Виста - аз съм с ХР.
Виста Ултимейт-Сървис Пак 1-32бит :)