Проблем с дънна платка "GA-8IPE1000"
Проблема е, че след второто рестартиране при инсталация на WIN XP и излезе надписа WELLCOME - Компютъра забива!
Пробвано е с друга памет,процесор,видеокарta и блок захранване.Пробвал съм и с различни версии на BIOS!
Няма видимо надути кондензатори.Забива на едно и също място!
Моля за помощ!
Re: Проблем с дънна платка "GA-8IPE1000"
Да, забравихл съм да напиша -друг хард и CD-ROM,i flopi!
A с друг инсталационен диск? Или някое LIVE CD на Windows?
Инсталирал съм от диск с който съм нямал никакви проблеми досега!А дъното ми е донесено от един приятел с точно този проблем.
Ти хубаво сменяш компоненти, ама защо си губиш времето да инсталираш Windows?
Сложи една памет, сложи една видеокарта, зареди Hiren's Boot CD, па пусни тест на паметта, тест на процесора и на каквото още има в раздел Тестове на CD-то, пък ако там не даде никъде грешка, тогава търси причината в отделните компоненти.
Пиши с какъв процесор си и точно с какви други си пробвал дъното. Също така и при приятеля ти с какъв процесор е работило дъното до дефекта му ?
Не го мъчи повече,проблема е от дъното.Тези дни имах 3 бр. изгърмели точно този модел със същите симтоми.
Процесора е Celeron 1700Mhz ,пробвах и сдруг,но пак същата работа.100% е в дъното ,но каво точно не мога да кажа и затова се обръщам към съфорумците за помощ!
Съгласен съм с АЛФ и аз имах проблем с 2 такива дъна ... ориентирай се към замяна на платформата или поне на дъното.
И аз миналата седмица имах същите премеждия с едно такова дъно, след смяна на почти всичко - нямаше как и преинсталирах, оттогава проблеми никакви, но като чета тука явно дънцето си има проблеми.
намалете честотата на рама - дъното е капризно към ддр 400 каква да е !