-
UPS-а или WINDOWS-а?
Имам от година и нещо UPS и досега си работеше нормално,но вече за 2 път се случва това-тока спира-компютъра продължава да работи,но монитора се изключва.И понеже тока не дойде скоро UPS-а спря,съответно и компютъра се изключи.Бутах къде ли не настройките на Screen saver,Monitor power-нищо.Спре ли тока и монитора изключва.Ако може някой да помогне,ще съм много благодарен,че наш"те от ЕВН почнаха да го спират всеки ден! :help
-
Re: UPS-а или WINDOWS-а?
А има ли вариант мониторът да не е включен към UPS-a? Провери си кабелите!
-
Някои UPS-и имат отзад и по един изход, който просто е пряко включен към мрежата - нещо като удължител. При мен наскоро също се случи така, бях ръгнал монитора именно там, след като разкачвах всичко за едно основно почистване на машинариите, срам :)
-
Проблемът е отстранен-грешно свързване на кабелите.
-
Появи ми се следния проблем-мониторът е настроен да се изключи след 1 мин бездействие от менюто Screen Saver,но прави следното-минава време,монитора дава черен екран за 1-2 секунди,след това светва отново,не изключва изобщо.От бутон Power-Turn off monitor е настроен след 1 мин.,а останалите 3-никога да не се изключват.Проблемът се решава след отваряне на меню Screen Saver->OK,но ми писна непрекъснато да потвърждавам ръчно.Някакви идеи?
-
Вкъщи се получава същото понякога, но аз набедих мишката. Като я преместя от текущото положение и обикновено се оправя. Иначе някои игри спират screen saver-а и power saving-а на монитора.