Проблем с подкарване на сата хард на старо дъно
Моля изтрийте темата , да не правя Спам. Ще се постарая да не пускам повече такива теми без нужда .
Значи опитвам следното нещо:
160 гб хард сата excelstore + дъно ABIT АB-ZM6 , връзката става чрез контролер поставен на IDE канала на дъното.
Контолера със сигурност работи проверен е, както и сата кабелчето , както и харда.
Случва се следното нещо :) , биоса засича правилно харда след което се замисля няколко секунди и казва primari hard disck fail.
Ако упдейтна биоса дали има шанс да стане работата ? Някави идей как да го подкарам това чудо на техниката ?
Re: Проблем с подкарване на сата хард на старо дъно
успях да го накарам да го разпознае както трябва като го сложих на втория канал , но пак май има дертове .
Друго си е като си купиш контролер за PCI слот който си има вграден биос на платката доколкото знам и всичко бачка , не като моя смешен контролер за 9 лв :(
Има една еврейска мъдрост - 'Тънките сметки най се късат' :)
Както и друга една - китайска - 'С трици маймуни не се ловят' :)
С други думи - похвално е че искаш да ъпгрейтваш на тънко, но .... само ще си даваш парите за платки и преходници, но накрая ще стигнеш до българската поговорка "от стара баба млада булка не става" :))
Да прав си :) , пак добре че харда ще влезе в употреба на една не толкова стара щайга :) няма да съм напълно преебан !
Off topic : @Black Adder Много ми харесват коментарите винаги са на място , продължавай в същия дух DUDE :)