Син екран изведнъж по време на работа при ХР...
Здравейте, от два три дни компа ми прави следния проблем даста често за съжаление. Както работи изведнъж се появява син екран с надписи, които не мога всички да цитирам, ето част от тях:
A probleh has been detected ......
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
.........
Beginning dump of physical memory......
След рестарт се зарежда уин-а и пак същото след известно време.
Според Вас дали е проблема в RAM паметта или нещо друго. И как да го преборя?
компа е /това за което се сещам/ : Intel E2140; MB Jetway 945...; RAM 1GB; HDD Hitachi 120GB.... Fortron 350W
Re:Син екран изведнъж по време на работа при ХР...
Личният ми опит ме е убедил, че 90% от сините екрани в ХР са от памет, 9% от омазан драйвер на звук или видео и 1% от друг проблем. Свали си Уиндоус варианта на MemTest и тествай паметта. Днес и аз отивам за рекламация на РАМ, че съм със съшия проблем от вчера (ДоминаториDHX на 1 месец сзадоха багажа).
Load Hiren Boot CD - do Memory/CPU stress tests
А мислите ли, че може да е от Windows - а, съответно някакви драйвери. Преди около два месеца пак ми се появи синия екран, след което веднага преинсталирах ХР - то, работи досега без проблем и изведнъж хоп - син екран. Ако е в RAM-та или др. хардуерен проблем не би ли следвало веднага след преинстала да го прави?
Ами възможно е, да си в 9-те ми процента с омазан драйвер или 1% - други (например, някоя палава програмка - за почистване на регистри или "тунинг" на Уина, която слагаш). Няма как да разгадаем, какво ползваш и т.н. Тестваш сам, след качване на какво(ако проблемът е софтуеърен) се появяват сините екрани или плащаш на компътърен сервиз да се занимават с проблемът ти. Ако е харуеърен, и аз и dash сме ти написали, как можеш сам да си провериш паметта, дали бачка коректно или избива грешки.
Ами тествах го с Hiren's boot CD. Не даде никакви грешки. Ще пробвам с преинстал на уин-а. Ако пак почне така да прави след време е ясна работата. Благодарности!
Цитат:
Първоначално публикувано от Styx_1972
Ами тествах го с Hiren's boot CD. Не даде никакви грешки. Ще пробвам с преинстал на уин-а. Ако пак почне така да прави след време е ясна работата. Благодарности!
А защо не си "регистрираш" Windows-a и не направиш всички всички ъпдейти.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
А защо не си "регистрираш" Windows-a и не направиш всички всички ъпдейти.
защото гарантирано след това 'ептен няма да му тръгне :))