Смяна на охлаждане-дъно EPOX 8RDA+, процесор Athlon XP, socket A, 462
Поради проблеми с охлаждането, увеличен шум се налага смяна на вентилатора с охладителя с:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=10&i=10014
ZALMAN CNPS7000B-Cu, s478/462/754/939/940, меден
въпроса ми е :
1.Този вентилатор и охладител, съвлестим ли е с сокета на процесора за това дъно
2.Бихте ли ми посочили инструкции за смяната:слагане на радиятора, смяна на термо пастата и слагане на вентилатора
прочетох доста по въпроса , но не намерих ясни указания как се прави.Ще съм ви благодарен някой да ме насочи, къде мога да прочета нещо конкретно?
Благодаря за вниманието!
Re:Смяна на охлаждане-дъно EPOX 8RDA+, процесор Athlon XP, socket A, 462
След като пише че е съвместим , значи трябва да има нужните преходници за изброените сокети
самия вентилатор вътре в кутийката има схема за монтаж и за всичко което питаш.
само дето аз не бих дал толкова пари за с.А вентилатор
Може би този е по-удачно като цена. http://www.stantek.com/products/500x500/p27122.jpg
10,50лв в Стантек
Само е добре като отиваш да си го купиш- да закараш компа да ти го сложат от фирмата за да не "СЧУПИШ" оголения кристал на процесора.
Re:Смяна на охлаждане-дъно EPOX 8RDA+, процесор Athlon XP, socket A, 462
Благодаря за отговора на Mr.TECHNO.
п.п
За всички на които им се налага смяна с конкретния модел охладител и дъно:
1.Дъно-EPOX 8RDA+, ппоблема с това дъно е че много близо до сокета има един ред от пет кондензатора който идва доста близо до конзолите които се захващат за дънната платка чрез винтове и подложни шайби.При монтаж на охладителя конзолата за закрепване на блока има два отвора, като функционални са най близките до вентилатора.От тези отвори навън конзолата се показва 5-8 мм., което от едната страна попада върху реда от кондензаторите.
Решение:
конзолата се скъсява (разбирай механично), за да достига точно до кондензаторите, от другата страна проблем няма, нанася се термопастата и се затяга конзолата държаща охладителя с вентилатора с дадените в пакета винтове.(внимание! внимавайте със затягането)
Дъното и сокета са доста стари
3-4 години, и едва ли ще се сблъскате с този проблем, но да знаете преди да купите такъв охладител който следва да се монтира на такова дъно.