Проблем с принтер на Xerox
Здравейте!
Искам първо да кажа колко е хубав и полезен този форум, досега на няколко пъти съм търсил помощ и винаги съм я получавал-вярна и компетентна! Сега за първи път търся помощ и на компютърна тематика и се надявам и тук да получа съвет! Искам също да уточня, че съм компютърен потребител с ниво под средното, но и не съм съвсем невиждал компютър. Та сега проблемът ми: Направих си преинсталация на операционната система -Windows XP и след тази операция мултифункционалното ми устройство не може да принтира. На функцията копир си копира, но когато му задам да ми изпринтира нещо от компа ми дава грешка. Драйверите съм ги инсталирал-при включване ми излиза съобщение, че новоокритият хардуер е инсталиран правилно, но не мога да принтирам. Моля ако някои има идея какъв е проблема да пише! Благодаря предварително!
Re:Проблем с принтер на Xerox
Една добавка-свързването на принтера с компютъра е с USB 1.1 кабел.
Кабела няма значние какъв е. Заови дали компа има USB2.0.
Като за начало пробвай с друг кабел. Може от него да е.
Ами с този кабел си работеше добре преди преинсталацията, а след нея принтера не е местен или кабела пречупван, че да се получи механична повреда.
Кабела няма значение за принтер дори и 1.1 върши прекрасна работа, малко си пропуснал да споменеш все пак за какъв модел на Ксерокс става въпрос, както и да е намери си драйвър за ХП за същият модел който да е 5PCL i/ili 5E/pcl no ne i 6/PCL
а на друг порт USB опита ли?
Моделът на устройството е Xerox Workcenter PE 114. Това е мултифункционално устройство от типа 3 в 1.
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
а на друг порт USB опита ли?
Да пробвах, но пак нямаше резултат. Иначе когато копирам нещо няма проблем, само при опит да принтирам не става.
Все пак изглежда e въпрос на драйвери, а не на хардуер. Дръпни си update от сайта на Xerox за конкретния модел и опитай отново.
в " control panel" printers and faxes
вижда ли се и ако да, дали е дефолт принтер - (дали има отметка)
probvai tova:
http://draywera-printer.driver4u.net...559,125502.htm
pe16 draivera e съвместим, като гледам съм уцелил проблема защото колкото и да рових все PCL6 drivers ima6e
Потърси си PCL5/5e i/ili nameri съвместим на HP само за принтера
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
в " control panel" printers and faxes
вижда ли се и ако да, дали е дефолт принтер - (дали има отметка)
Да,има си отметка. Цитат:
Първоначално публикувано от Tougi
Все пак изглежда e въпрос на драйвери, а не на хардуер. Дръпни си update от сайта на Xerox за конкретния модел и опитай отново.
Вече търсих, но в официалния сайт няма поддръжка за този модел-явно вече е стар модел. Аз го имам от 3 год. и съм доволен и не мисля да го сменям. Цитат:
Първоначално публикувано от dash
Извинявай dash ама тази терминология за драйверите не ми говори нищо. От един сайт свалих драйвер за принтера, но не знам какъв тип е. EXE файл е. Надявам се, че комплексен и в него е включен драйвер и за скенера, тъй като това е мултифункционално устройство и в оригиналния диск, който вървеше с устройството има драйвери и за принтера, и за скенера.
Здравейте! Искам само да ви кажа едно голямо благодаря, че се включихте в темата с голямо желание за помощ! Проблемът ми е разрешен и се дължеше на недостатъчно четене от моя страна и прибързани действия. Прочетох упътването към принтера и там беше указано,че инсталирането става при включено устройство, а аз го правех при изключено. Така че деинсталирах драйверите, включих устройството и наново инсталирах и всичко тръгна по мед и масло. Просто е трябвало да прочета малко повече! Но заблудата ми се дължеше на факта, че си мислех, че няма значение какво е състоянието на устройството при инсталиране на драйвери. Даже наскоро си купих карата за безжична интернет връзка, която изискваше първо да инсталирам драйвера и тогава да я включа към USB иначе компа забиваше яко. Явно при различните устройства е различен метода за слагане на драйверите.
Мдаа, както е казал народа - Ако нищо друго не помага, прочети ръководството :RTFM:
:))