Проблем с USB на дъно MATSONIC
Дъното е s.370 Celeron 1200,има USB ,но като включа флашка не я разпознава на нито едно.Ако се включи принтер или скенер ,които са със собствено захранване -те работят!
преинсталирах WIN XP Pro на друг диск,но нещата не се оправиха.
Ако някой има идея....
Re:Проблем с USB на дъно MATSONIC
а сигурен ли си, че флашката ти не е сдала багажа?
Опитай я на друг компютър.
Kaквато и флашка да включа не работи,разбира се моята работи на всеки друг компютър!
влзез в биос - "legasy ubs = enable" , и така ще подава захранване и на usb 2.0 флашки. Сигурен съм че така ако сложиш стара флашка ще я познае.
Дъното е доста старо и в биоса му няма изобщо такава опция за USB.На разширителните USB -та които са на предния панел на кутията ,пуснах +5V защото по принцип не се подават.Тогава при пъхане на флашка изкарва надпис че устройството не е разпознато.Пробвах и със стара флашка-фекта е същия.Сложих и платка USB na PCI,компютъра забива като започне да зарежда вин. :help
Вземи мултицет и провери първо дали на двете крайни крачета имаш захранване и точно колко е. Това че си включвал на предния панел USB не е меродавно, защото вероятността да са объркани вътре в кутията нещата е голяма.
Най-добре изключи изобщо предните USB-ta, премери както ти казах захранването на задните и пак пиши.
Премерих напрежението с цифров мулитицет + 5,24V e !Мисля ,че е съвсем нормално!
чудно, защо не ти захранва флашката?!
А чуваш ли звукът за неуспешно включен компонент?
Я да използвам и аз да питам, за да не пускам нова тема:
Може ли софтуерно да се включва и изключва захранването на USB конекторите?
@Lupus
не съм чувал, за такова нещо, по принцип тия неща стават от биоса.
добавено
Има функция при XP/Виста, която да изключи даден периферик, за икономия на енергия,но няма нищо общо, с това, за което питаш
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
@Lupus
не съм чувал, за такова нещо, по принцип тия неща стават от биоса.
добавено
Има функция при XP/Виста, която да изключи даден периферик, за икономия на енергия,но няма нищо общо, с това, за което питаш
Това означава, че на физическо ниво има управляемост, логично е да може да става и чрез операционната система.
Цитат:
Първоначално публикувано от slave
Премерих напрежението с цифров мулитицет + 5,24V e !Мисля ,че е съвсем нормално!
Точно днес ми попадна компютър с подобни проблеми.
Като цъкнах на Device Manager-a се окуми една жълта питанка баш на USB контролера.
Изтрих го, дадох ъпдейт на драйверите и се оправи работата.
при мен всичко е наред с USB -ta на device manager! взеха си го компютъра и проблема остана нерешен.